Tempo950x100

Tempo300x100

Херсонщина збільшує площі під зрошенням

Херсонщина збільшує площі під зрошенням

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Паливода,  пише AgroPortal.ua.

«Як ви знаєте, в 2000-х роках після розпаювання земель був період економічного занепаду, і частина зрошувальних систем була втрачена. Але, починаючи з 2016 року, поновлення зрошення було визначено керівництвом області, як один з пріоритетів розвитку. Була розпочата робота по відродженню зрошення, яка триває і донині», — розповідає Олександр Паливода.

За його словами, в минулому році, завдяки залученню інвестиційних коштів та державній підтримці, херсонським аграріям вдалося збільшити зрошення до 310 тис. га. Зараз в області використовується вже 72% від потенційної кількості поливних земель, і по використанню зрошуваних систем Херсонщина є найефективнішою серед південних регіонів.

«У 2018 року ми плануємо додати ще 13 тис. га зрошуваних земель. Для цього будуть залучатися як власні кошти аграріїв, іноземний інвестиційний капітал, так і бюджетні кошти. Крім того, на відновлення зрошення, вперше за багато років, з обласного бюджету було виділено 20 млн грн», — уточнює Олександр Паливода.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hersonshchyna-zbilshuye-ploshchi-pid-zroshennyam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати