Херсонські кавуни планують продавати у Великобританії

Херсонські кавуни планують продавати у Великобританії

Про це в інтерв’ю EastFruit заявив Олександр Синенко, директор підприємства, президент кооперативу «Південний союз», пише agroday.com.ua

Незважаючи на те, що з точки зору логістики вихід на ринок Великобританії в два рази дорожчий, ніж, наприклад, на ринок Іспанії, плюс в тому, що він відкриє для українських виробників ринки інших країн Старої Європи, які на сьогоднішній день є найбільш перспективними для українських виробників баштанних.

Наприклад, тільки Німеччина в рік споживає близько 350 тис. тонн кавунів, Великобританія — 130 тис. тонн. У цілому річне споживання кавуна в країнах Старої Європи досягає 0,5 млн тонн.

За його словами, незважаючи на цілорічні поставки кавуна з Бразилії, Мексики та Сінегалу, українські виробники також можуть отримати частку на європейському ринку.

Синенко стверджує, що для успішної роботи на зовнішніх ринках українським компаніям потрібно кооперуватися і формувати партії продукції з однорідною високою якістю.

Крім того, Синенко повідомив, що в нинішньому році площі під кавунами в Херсонській області зменшилися майже на третину в зв’язку з тим, що попередні три роки виробники зіштовхнулися з неврожаєм баштанних і в цьому році вирішили перейти на більш вигідні зернові та олійні культури.

Він наводить приклад: якщо в неврожайний сезон аграрій, що вирощує кавуни, збере 10, 15 або 20 тонн продукції з гектара і продасть по 1 грн/кг, то отримає 20 тис. грн/т. Якщо ж фермер посіє замість кавуна кондитерський соняшник, то без великих витрат і залучення великої кількості людських ресурсів, він його продасть по 30 тис. грн/т. Чим займатися вигідніше, очевидно.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hersonski-kavuny-planuyut-prodavaty-u-velykobrytaniyi-0
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати