Tempo950x100

Tempo300x100

Херсонські томати знищує міль

Херсонські томати знищує міль

Це найнебезпечніший шкідник, який може знищити до 70-80% врожаю. Про це повідомляє “Херсон Daily”.

Метелик був завезений в Європу з Південної Америки в 2006 році і швидко поширився по всім європейським країнам. В Україні в даний час найбільш поширений шкідник у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Як повідомив заступник начальника відділу фітосанітарного контролю на митному кордоні Володимир Прохоров, комаха вражає рослини з 33 ботанічних сімейств. Найбільше знищення міллю схильні помідори, баклажани, картопля та інші пасльонові. Найбільш небезпечними є не стільки метелики, скільки личинки і гусениці, які знищують листя і плоди, роблячи в них ходи. Томатна міль переноситься разом з розсадою, плодами, грунтом, пакувальним матеріалом, інвентарем. Поширенню комахи сприяють і її біологічні особливості, вона добре літає і здатна переміщатися на великі відстані.

Як правило, в місцях, де фіксується поява мінуючої молі, оголошується карантин, який поширюється на всю продукцію від насіння і розсади до зрілих плодів. На вигляд метелик невеликого розміру, з сіро-коричневим забарвленням. На передніх вузьких крилах є темні плями і штрихи.

З метою попередження проникнення шкідника на незаражені території, а також знищення комахи проводяться фітосанітарні, агротехнічні заходи, феромонні і водні пастки, хімічні і біологічні засоби боротьби.

 

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hersonski-tomaty-znyshchuye-mil
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати