Херсонський кавун стане продуктом із захищеним географічним зазначенням

Херсонський кавун стане продуктом із захищеним географічним зазначенням

Про це повідомила в.о. міністра аграрної політики Ольга Трофімцева на своїй сторінці в Facebook з посиланням на проект “Географічні вказівки в Україні”.

У Херсоні відбулася установча конференція Асоціації виробників херсонського кавуна. Сім організацій-засновників представляють баштанництво, експортну діяльність і науково-дослідну сферу.

Найближчим часом установчі документи Асоціації будуть подані для державної реєстрації.

Нагадаємо, гуцульська овеча бриндза стала першим українським продуктом з географічним маркуванням.

«Продукти з географічним маркуванням мають унікальні особливості, пов’язані з їх походженням з певного регіону, відображають неповторні традиції, культурну спадщину та історію України. Така продукція забезпечить перспективи не лише для розвитку локального виробництва, а і для ефективної роботи на зовнішніх ринках, збільшення експортного потенціалу та впізнаваності України як виробника харчової продукції світового рівня», – прокоментувала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Вона додала, що запровадження системи географічних зазначень має низку переваг, серед яких – гарантування якості і безпечності продукції, уникнення фальсифікації та підробок, покращення організації процесу виробництва, розвиток кооперації, створення нових робочих місць, розвиток сільських територій та популяризація зеленого туризму.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hersonskyj-kavun-stane-produktom-iz-zahyshchenym-heohrafichnym-zaznachennyam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати