Tempo950x100

Tempo300x100

Хімзаводи Фірташа обіцяють погасити борги перед аграріями до початку посівної

Хімзаводи Фірташа обіцяють погасити борги перед аграріями до початку посівної

Про це повідомив керуючий директор Group DF Борис Краснянський, передає Інтерфакс-Україна.

“Ми знаходимо шляхи, щоб поступово гасити ці борги, але і щоб нам не довелося зупинити заводи. За декілька місяців ми вже погасили понад 300 млн грн. Думаю, до завершення сезону осінь-зима – до весни – ми погасимо цей борг”, – сказав Краснянський.

Топ-менеджер нагадав, що борг у розмірі близько 2 млрд грн виник після зупинки заводів в лютому, коли їм була припинена поставка природного газу.

“Ми намагаємося працювати з усіма кредиторами. Не з усіма це легко виходить, але з ким працюємо, рухається добре: більшість з наших кредиторів розуміють це і працюють з нами успішно”, – сказав керуючий директор Group DF.

Краснянський уточнив, що співпраця Ostсhem з державним “Аграрним фондом”, розпочата в червні 2017 року, триває і має хороші перспективи для продовження.

“Фонд купує добрива заздалегідь і у нього посилюється важіль у взаєминах з аграріями, заводи отримують роботу, а ринок (який не настільки багатий, щоб авансувати такого роду речі) заздалегідь насичується добривами”, – пояснив керуючий директор Group DF.

Як повідомлялося, три хімічні заводи, які входять в групу Ostсhem, зупинили роботу в лютому через припинення газопостачання з боку НАК “Нафтогаз України” з причини відсутності коштів для передоплати за паливо.

При цьому сільгосптоваровиробники тоді вже внесли передоплату за добрива на загальну суму близько 2 млрд грн.

ПАТ “Аграрний фонд” в червні 2017 року замовив на 1 млрд грн міндобрив у групи компаній Ostсhem, що дозволило трьом підприємствам групи відновити свою роботу. Зокрема, 16 червня відновив роботу ПАТ “Азот” (Черкаси), 5 липня – ПАТ “Рівнеазот”, а 7 липня – ПРАТ “Сєвєродонецьке об’єднання “Азот”.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/himzavody-firtasha-obicyayut-pohasyty-borhy-pered-ahrariyamy-do-pochatku-posivnoyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати