ГК «Олком» оснастила лабораторію Київського маргаринового заводу унікальним обладнанням

ГК «Олком» оснастила лабораторію Київського маргаринового заводу унікальним обладнанням

«Підприємство використовує це обладнання для тестування маргаринів і харчових жирів на відповідність світовим стандартам безпечного вмісту сполук, які утворюються при промисловій переробці жирів і масел, і на відповідність вимогам замовників», – повідомив глава правління Київського маргаринового заводу Юрій Євенко.

Газовий хроматограф визначає вміст трансізомерів жирних кислот. Прилад ядерно-магнітного резонансу (ЯМР) визначає якісні фізико-хімічні властивості жиру: його твердість у діапазоні температур, так звану криву плавлення жиру.

«До недавнього часу ми визначали твердість жиру на приладі Камінського. Але цей метод уже застарів і не визнається на зовнішніх ринках. Перевірити продукцію на вміст трансжирів для нас було можливо тільки в спеціалізованих лабораторіях, наприклад, «Укрметтестстандарту». Тепер же ми відкрили лабораторію такого рівня на своїх потужностях, – зазначив Юрій Євенко. – Цей крок є частиною нашої стратегії щодо переходу від виробництва стандартних маргаринів і харчових жирів до продуктів low-trans. Отримавши можливість контролювати якість за новими параметрами, ми змогли впровадити поліпшені рецептури маргаринів і харчових жирів, які пропонуємо в сегменті b2b. Їх використання в молочній, кондитерській і хлібопекарській галузі покращує якість кінцевого продукту і відкриває нашим виробникам двері на зовнішні ринки».

Інвестиції підприємства в нове обладнання склали близько 3 млн грн.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hk-olkom-osnastyla-laboratoriyu-kyyivskoho-marharynovoho-zavodu-unikalnym-obladnannyam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати