Tempo950x100

Tempo300x100

“Хлібне перемир’я”: чого просять аграрії в ОБСЄ та Нормандської четвірки

“Хлібне перемир’я”: чого просять аграрії в ОБСЄ та Нормандської четвірки

Аграрії Донеччини просять посередників із Нормандської четвірки та ОБСЄ домовитися з російсько-окупаційними військами про місяць затишшя. Так зване “хлібне перемир’я” їм потрібне, щоб розпочати жнива. Про це повідомляє 5 канал.

Селяни скористалися затишшям навесні і встигли засіяти поля поблизу окупованих територій. Тепер турбуються, чи зможуть зібрати врожай у липні, а до цього – провести польові роботи через обстріли бойовиків. Окрім пошкодженої техніки, вони втрачають найцінніше – своїх працівників.

“У нас вже загинули два трактористи, двоє поранені. Кілька людей постраждалих та контужених”, – зазначає голова Павлопільської сільради Сергій Шапкін.

Свої вимоги аграрії виклали у листі, в якому, зокрема, запросили режим тиші під час збирання врожаю.

“Ми звернулися до Нормандської четвірки, звернулися в ОБСЄ …. Ми очікуємо, що нашу ініціативу підтримають. Ту ініціативу, що ми назвали “хлібне перемир’я”. Вона спрямована на те, щоб під час збирання врожаю не було військових дій”, – зазначає голова селищної ради Сартани Олександр Куркчі.

Зі змістом листа аграріїв – представники чотирьох місцевих рад – Сартани, Павлополя, Чермалика та  Лебединського – ознайомили заступника голови  ОБСЄ в Україні Александра Хуга.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hlibne-peremyrya-choho-prosyat-ahrariyi-v-obsye-ta-normandskoyi-chetvirky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати