Tempo950x100

Tempo300x100

Гнучкість гібридів

Гнучкість гібридів

Приміром, у Черкаській області, згідно зі статистикою, з 1 січня 2017 року випало менше 90 мм дощу. Але ця тенденція не повинна лякати, необхідна лише диверсифікація кліматичних ризиків. Так коментує ситуацію Володимир Яковчук, генеральний директор “EURALIS”.

Клімат змінюється, особливо здивували 2 останні роки. Зокрема, якщо говорити про Центральну Україну, де зосереджені наші майданчики гібридизації, – вони всі на поливі, що мінімізує ризики зменшення врожаю. Така невелика кількість опадів – нонсенс, але це провокує роботу науки на створення більш стресостійких гібридів. Ми даємо завдання нашим фахівцям, які вже сьогодні починають розробляти програму нових продуктів, максимально адаптованих для нових умов. Весь цей процес займає близько 10 років.

Вся кліматична тенденція нестачі вологи сприятиме розвитку вирощування сорго, як культури теплолюбної, жаро – і посухостійкої. Ця культура на сьогоднішній момент є основною для трейдерів України, вона використовується і всередині країни: для корму, але не є стратегічною.

Якщо говорити про ринок сорго, він невеликий. Але динаміка зростання на сьогоднішній день стабільна і демонструє тенденцію до підвищення. У питанні розташування, основою для вирощування цієї культури можна вважати південний схід України. Фермери цього регіону можуть бути зацікавлені в заміні, наприклад, кукурудзи на сорго. Це викликане кліматичними особливостями території: сухий клімат і недостатня кількість вологи.

Дар’я Анастасьєва

Ексклюзивно для AgroReview

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hnuchkist-hibrydiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати