Tempo950x100

Tempo300x100

Голландці вирощуватимуть високоякісну насіннєву картоплю в Україні

Голландці вирощуватимуть високоякісну насіннєву картоплю в Україні

Про те, як на вітчизняних ґрунтах розводять елітну, впізнавану у 80 країнах світу картоплю, виданню Latifundist.com розповів Микола Гордійчук, засновник компанії «Агріко Україна», пише superagronom.com.

«Агріко Україна» є єдиним офіційним представником кооперативу AGRICO в Україні. Компанія спеціалізується на розмноженні насіннєвої картоплі, імпортованої з Голландії.

У реєстрі компанії наразі налічується близько 22 сортів, проте флагманами є 5-7 з них. У їх числі — найбільш ранній сорт, який є в Україні, — Рів’єра. Урожай достигає через 45 днів після сходів отримуємо. Через 10 днів після неї дозріває сорт Імпала, потім — Арізона. Останнім часом «Агріко Україна» рухається у напрямку виробництва ранніх сорт столової картоплі. Окремі сорти вирощують для виробництва чіпсів та крохмалю.  

У користуванні «Агріко Україна» перебуває 600 га земель, окрім картоплі, вирощують сою, пшеницю та інші зернові, проте основний акцент роблять все ж на картоплі. За словами Миколи Гордійчука, ніша виробництва насіннєвої картоплі в Україні не заповнена повністю, у свою чергу «Агріко Україна» у цьому сегменті займає лідируючі позиції.

«Ми імпортуємо голландське насіння. Чому саме? Справа в тому, що Голландія — країна, яка омивається морями. Там дуже хороший клімат для виробництва якісної насіннєвої картоплі, низьке вірусне навантаження на культуру», — ділиться засновник «Агріко Україна».

Не обходить і без труднощів. За словами Миколи Гордійчука, проблемою на сьогодні є брак висококваліфікованих агрономів. Окрім цього, через застаріле обладнання та техніку, багато виробників переорієнтовуються на вирощування інакших культур. Попри це, світові потреби у картоплі з кожним роком зростають, потреби у якісному посадковому матеріалі наразі ще вищи.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hollandci-vyroshchuvatymut-vysokoyakisnu-nasinnyevu-kartoplyu-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати