Tempo950x100

Tempo300x100

Голландія і Бельгія продають в РФ груші під виглядом африканських

Голландія і Бельгія продають в РФ груші під виглядом африканських

Про це повідомляє De Volkskran з посиланням на переговори експортерів та імпортерів.

Ділки приховують країни походження фруктів за допомогою фальшивих сертифікатів, куплених за хабарі. До Росії груші прибувають через Литву і Білорусь під виглядом африканських.

Використовуючи цю схему, контрабандисти заробили з початку введення санкцій 240 млн євро, відправивши в Росію 70 тис. т голландських і бельгійських груш. При цьому продавці з цих двох країн заробляють на цьому 56 млн євро щорічно. Щодня вони відправляють 10 фур на схід.

У серпні 2014-го у відповідь на введені ЄС економічні санкції РФ заборонила ввезення м’яса, риби, молока, овочів і фруктів з Євросоюзу. До цього моменту в Росію експортувалася кожна третя бельгійська груша і кожна шоста голландська.

Міністерство сільського господарства Нідерландів повідомляє, що до нього лише дійшли “чутки” про контрабанду, і чи причетні до неї голландські компанії, йому невідомо. При цьому міністерство вважає, що Росія сама повинна відповідати за власну заборону на імпорт.

До червня 2018 року ЄС і національні уряди компенсували своїм садівникам втрату російського ринку, шукали нові напрямки для «Конференції». Однак, за словами фермерів, ці дії не принесли істотних плодів.

Нові ринки не в змозі конкурувати з величезним російським. Наприклад, на Близькому Сході голландська і бельгійська груша вважається плодом 2 класу з-за її плям іржі.

«Ми завжди підозрювали, що частина наших фермерських груш потрапляє в Росію, але не знали, що це відбувається у такому масштабі», – хапається за голову Джерард Ван Ден Анкер, голова NFO – голландської організації фруктових фермерів.

Учасники ринку в Нідерландах і Бельгії підозрюють, що російські чиновники закривають очі на контрабанду, тому що самі заробляють на цій торгівлі. За даними Россільгоспнагляду, з 2015 року він перехопив тільки одну вантажівку з голландськими грушами.

Ні для кого не секрет, що санкції в РФ порушуються, пише видання. Популярні продукти, яким немає альтернативи в російському агро, наприклад, голландський болгарський перець і іспанська персик, вільно продаються в супермаркетах.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hollandiya-i-belhiya-prodayut-v-rf-hrushi-pid-vyhlyadom-afrykanskyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати