Голландія і Бельгія продають в РФ груші під виглядом африканських

Голландія і Бельгія продають в РФ груші під виглядом африканських

Про це повідомляє De Volkskran з посиланням на переговори експортерів та імпортерів.

Ділки приховують країни походження фруктів за допомогою фальшивих сертифікатів, куплених за хабарі. До Росії груші прибувають через Литву і Білорусь під виглядом африканських.

Використовуючи цю схему, контрабандисти заробили з початку введення санкцій 240 млн євро, відправивши в Росію 70 тис. т голландських і бельгійських груш. При цьому продавці з цих двох країн заробляють на цьому 56 млн євро щорічно. Щодня вони відправляють 10 фур на схід.

У серпні 2014-го у відповідь на введені ЄС економічні санкції РФ заборонила ввезення м’яса, риби, молока, овочів і фруктів з Євросоюзу. До цього моменту в Росію експортувалася кожна третя бельгійська груша і кожна шоста голландська.

Міністерство сільського господарства Нідерландів повідомляє, що до нього лише дійшли “чутки” про контрабанду, і чи причетні до неї голландські компанії, йому невідомо. При цьому міністерство вважає, що Росія сама повинна відповідати за власну заборону на імпорт.

До червня 2018 року ЄС і національні уряди компенсували своїм садівникам втрату російського ринку, шукали нові напрямки для «Конференції». Однак, за словами фермерів, ці дії не принесли істотних плодів.

Нові ринки не в змозі конкурувати з величезним російським. Наприклад, на Близькому Сході голландська і бельгійська груша вважається плодом 2 класу з-за її плям іржі.

«Ми завжди підозрювали, що частина наших фермерських груш потрапляє в Росію, але не знали, що це відбувається у такому масштабі», – хапається за голову Джерард Ван Ден Анкер, голова NFO – голландської організації фруктових фермерів.

Учасники ринку в Нідерландах і Бельгії підозрюють, що російські чиновники закривають очі на контрабанду, тому що самі заробляють на цій торгівлі. За даними Россільгоспнагляду, з 2015 року він перехопив тільки одну вантажівку з голландськими грушами.

Ні для кого не секрет, що санкції в РФ порушуються, пише видання. Популярні продукти, яким немає альтернативи в російському агро, наприклад, голландський болгарський перець і іспанська персик, вільно продаються в супермаркетах.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hollandiya-i-belhiya-prodayut-v-rf-hrushi-pid-vyhlyadom-afrykanskyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    БІЛЬШЕ НОВИН