Голландська компанія розробила інноваційний спосіб боротьби з харчовими відходами

Голландська компанія розробила інноваційний спосіб боротьби з харчовими відходами

«Витрачена їжа» – це некрасиві, деформовані овочі та фрукти, а також продукти з вичерпаним терміном придатності. Стандарт продуктів харчування в Європі досить високий, тому в категорії «wasted food» можуть виявитися навіть придатні в їжу овочі і фрукти, але нестандартного вигляду, пише agri-gator.com.ua.

Компанії з усього світу по-різному намагаються вирішити дану проблему. Наприклад, шеф-кухаря деяких ресторанів перетворюють підсушений хліб в ароматні брускетти, або додають почорнілі банани в соус каррі. Але на жаль, не всі продукти можна переробити даним способом.

Голландська компанія Protix, яка займається боротьбою з комахами, піднесла цікаве рішення подібної проблеми. Вони побудували спеціальну закриту ферму з потужним штучним освітленням, в яку запустили тисячі комах з сімейства львінок. В їжу чорним львінкам пускають зіпсовані продукти, які вони стрімко поглинають.
Надалі, ці личинки перетворюють на своєрідну пасту, яку можна використовувати як корм для курей несучих порід. Подібний продукт являє собою дешеве, екологічно чисте і живильне джерело білка. Крім цього, цю високопротеїнову пасту можна додавати в корм для домашніх тварин, в якості природного замінника інших форм білка, на які у деяких тварин алергія.

Відзначимо, що поява проектів, які займаються розвитком кругової продовольчої економіки – важливий крок на шляху до більш сталого майбутнього.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hollandska-kompaniya-rozrobyla-innovacijnyj-sposib-borotby-z-harchovymy-vidhodamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати