Tempo950x100

Tempo300x100

Холодний березень і спекотний травень: на хороший врожай зернових можна не розраховувати?

Холодний березень і спекотний травень: на хороший врожай зернових можна не розраховувати?

Як повідомив гендиректор Української аграрної конфедерації Павло Коваль, на сьогоднішній день лише десять областей впоралися з цим завданням, пише atmagro.ru.

Горохом засіяли 63% запланованих площ, цукровим буряком – тільки 28% (у минулому році – 86%). У шести областях почали висівати кукурудзу на зерно.

На Сумщині весняна посівна кампанія тільки почалася. У 2017 році сіяти ярі почали 13 березня – тобто аграрії запізнюються вже на місяць. Через це доводиться прискорювати роботи.

На жаль, прогнози синоптиків на травень невтішні: буде дуже жарко. У західних областях, Вінниччині, Житомирщині та частини Київщини ДСНС оголосили про надзвичайний рівень пожежонебезпеки. Таким чином, не вдасться уникнути швидких втрат вологи з ґрунту, що негативно позначиться на проростання насіння і розвитку рослин.

Тим не менш, надії на гарний урожай є. Вперше за останні 4-6 років добре перезимував ріпак (95-97%) і головна хлібна культура – пшениця.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/holodnyj-berezen-i-spekotnyj-traven-na-horoshyj-vrozhaj-zernovyh-mozhna-ne-rozrahovuvaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати