Tempo950x100

Tempo300x100

Голопристанський елеватор повернуть до державної власності

Голопристанський елеватор повернуть до державної власності

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 11.03.2019 визнано позовні вимоги прокуратури Херсонської області законними та обґрунтованими щодо повернення державі цілісного майнового комплексу ДП ДАК «Хліб України» – «Білокриницький комбінат хлібопродуктів» площею понад 18,4 тис кв м вартістю майже 29 млн грн.
Цілісний майновий комплекс є об’єктом державної власності, що не підлягає приватизації та корпоратизації у зв’язку з його загальнодержавним значенням. Про це повідомляє прокуратура області.

Однак, незважаючи на встановлену законом заборону на відчуження вказаного майна та за відсутності згоди Уряду, виконавчий комітет Білокриницької селищної ради Великоолександрівського району Херсонської області прийняв рішення про оформлення права власності на комплекс будівель елеватору за публічним акціонерним товариством.
Таким чином, форма власності цілісного майнового комплексу була протиправно змінена з державної на приватну.
Вищезазначені обставини стали підставою для звернення до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Білокриницької селищної ради, визнання недійсними свідоцтв про право власності на цілісний майновий комплекс «Білокриницький комбінат хлібопродуктів».

Також 13.03.2019 року Південно-західний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення господарського суду Херсонської області в аналогічній справі відносно цілісного майнового комплексу – «Голопристанський елеватор», вартість якого складає 14 млн грн.

Таким чином, внаслідок набрання вказаними судовими рішеннями законної сили об’єкти нерухомого майна – Білокриницький комбінат хлібопродуктів та Голопристанський елеватор підлягають поверненню до державної власності.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/holoprystanskyj-elevator-povernut-do-derzhavnoyi-vlasnosti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати