Tempo950x100

Tempo300x100

Голова «Укрзалізниці»: хабар при розподілі дефіцитних вагонів в середньому 100 доларів за одиницю

Голова «Укрзалізниці»: хабар при розподілі дефіцитних вагонів в середньому 100 доларів за одиницю

Середній розмір хабара при розподілі дефіцитних вагонів серед клієнтів складає 100 доларів за вагон, повідомив на своїй сторінці в Facebook в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов, пише agroinsider.com.ua.

«В середньому 100 доларів за один вагон. Розрахунок банально — на банківську картку або готівкою», — написав він, коментуючи повідомлення Служби безпеки України про розкриття фактів корупції серед керівництва Жмеринської дирекції залізничних перевезень Південно-Західної залізниці.

«Керівництво Жмеринської дирекції залізничних перевезень спіймали на хабарі. Діяли за «стандартною» для махінаторів схемою — штучно регулювали терміни подачі/простою вагонів. Протягом 2017 року незаконно збагатилися не на один мільйон гривень», — повідомив Кравцов.

Згідно із заявою СБУ, оперативники спецслужби в ході операції спільно з департаментом безпеки Укрзалізниці встановили, що посадові особи залізниці за гроші надавали окремим логістичним компаніям переважне право на перевезення вантажів. СБУ задокументувало, що протягом 2017 зловмисники за це отримали майже 2,5 млн гривень.

Були вилучені документація, банківські картки, записні книжки, журнали обліку, листування та комп’ютерна техніка з доказами правопорушень. Трьом посадовим особам оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу — «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», яке передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років і з конфіскацією майна.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/holova-ukrzaliznyci-habar-pry-rozpodili-deficytnyh-vahoniv-v-serednomu-100-dolariv-za-odynycyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати