Головного українського “Мрійника” впіймали в Швейцарії

Головного українського “Мрійника” впіймали в Швейцарії

Екс-голова ради директорів агрохолдингу “Мрія” Микола Гута повернувся в Україну. На вимогу українських правоохоронців екстрадицію 5 листопада здійснила Швейцарія. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

“Сьогодні зі Швейцарії до України передано екс-очільника одного з найбільших агрохолдингів, розшукуваного за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах — близько 800 мільйонів гривень”, — написав Єнін.

За його словами, екстрадиція ускладнювалась протидією “зацікавлених осіб” не тільки у швейцарській, а і в українській правоохоронній та судовій системах.

Нагадаємо, в січні 2015 року Микола Гута за запитом української сторони був оголошений Інтерполом в міжнародний розшук. Гуту підозрюють у заволодінні шахрайським шляхом грошей восьми іноземних інвестиційних фондів на загальну суму понад 100 млн доларів.

Агрохолдинг “Мрія” заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи “Мрія” у 2002 році. Групою компаній “Мрія” володіла компанія Mriya Agro Holding Plc, яка була зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіла ще одна закордонна структура — HF Assets Management Limited, якою володіла сім’я Гут. Йдеться про Івана, Клавдію, та їх синів — Андрія і Миколу Гутів.

Група компаній “Мрія” потрапила в складне фінансове становище — в серпні 2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становив близько 1,3 мільярда доларів.

У лютому 2015 року контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії, що здійснював ефективне управління їхніми активами.

Напередодні стало відомо, що компанія, якою володіють бізнесмени із Саудівської Аравії завершила угоду з купівлі агрохолдингу “Мрія”.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/holovnoho-ukrayinskoho-mrijnyka-vpijmaly-v-shvejcariyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    17 Квітня

    У ВР зареєстрували проєкт закону щодо особливостей планування територій, які виникають внаслідок руйнівного впливу війни

    Збільшення прогнозів урожаю сої посилює тиск на ціни, зокрема і в Україні

    На Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю

    Українські аграрії потребують підтримки, щоб надалі забезпечувати продовольчу безпеку світу

    В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну – Мінагрополітики

    Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею – Мінагрополітики

    Соняшникова олія дешевшає на тлі падіння цін на пальмову та соєву олію

    В Мінагрополітики спрогнозували, що буде з цінами на овочі

    Вступ України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики – аграрний міністр Польщі

    Переробка українського соняшнику може зупинитися через атаки росіян на енергетику

    БІЛЬШЕ НОВИН