Tempo950x100

Tempo300x100

Горох лідирує серед бобових в Україні

Горох лідирує серед бобових в Україні

Навпаки ця культура займає перше місце пишеУкрАгроКонсалт.

У 2017 році Україна виростивши врожай гороху на 68% більше, ніж роком раніше, істотно збільшила експорт в Індію (на 52%), другою країною за обсягом експорту стає Туреччина.

Індія продовжує хвилювати світовий ринок зернобобових своїми рішеннями з регулювання зовнішньої торгівлі і введенням мит на ввезення бобових.

Експерти  прогнозують, що ринок Індії зможе досягти балансу, коли пропозиція зернобобових на внутрішньому ринку знизиться і внутрішня ціна перейде до зростання. Така ситуація може скластися в вересні і дозволить зняти обмеження на імпорт зернобобових.

Як зазначає УкрАгроКонсалт в щомісячному виданні «Аналіз ринку зернобобових культур», інтерес для українських експортерів представляють і країни ЄС, які все більше віддають перевагу органічним продуктам. Цього року інтерес до органічного гороху проявили Нідерланди і Швейцарія, які закупили його в 4 рази більше, ніж роком раніше.

При цьому, за останні роки країни ЄС збільшили власний урожай зернобобових культур, зокрема гороху, за рахунок збільшення посівних площ. І це зробило істотний вплив на обсяги імпорту з третіх країн.

Так що, перспективи у гороху залишитися лідером з виробництва серед бобових дуже реальні.

Джерело: superagronom.com

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/horoh-lidyruye-sered-bobovyh-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати