Tempo950x100

Tempo300x100

Хороших агрономів в Україні можна перерахувати на пальцях

Хороших агрономів в Україні можна перерахувати на пальцях

Нині вона профі у ягідництві, працює експертом з якості в сільськогосподарському кооперативі “Малинівка”, що в селі Маслопуща Сарненського району. Консультує ще й фахівців білоруського фермерського господарства “Сонюшко”, де вирощують полуниці, малину.

Інтерес до ягідництва з’явився в Ірини, коли вона, як і багато наших співвітчизників, подалася в Польщу на заробітки — збирала полуниці, малину. Там вісім років не тільки збирала ягоди, а й вчилася їх вирощувати. Секретами поділилися господарі-поляки, за що жінка їм дуже вдячна. Але тепер уже Ірина співпрацює з польським підприємством, де раніше трудилася, як експерт з якості саджанців.

“Мені цікаво те, чим займаюсь зараз. Вирощую розсаду полуниці Frigo, є замовлення на суницю (подібну на ту, що росте в лісі) “Барон Солемахер”, її висівають із насіння. Привезла ягоду з Голландії в субстраті, вирощену за технологією, без різних хвороб”, — розповідає Ірина Павлова-Мечкало.

За її словами у нашій країні хороших агрономів можна перелічити на пальцях. “Вони завжди затребувані на підприємствах з ягідництва, які тепер виходять на новий рівень розвитку. Є українсько-голландські, українсько-австрійські підприємства, але фахівці мають володіти англійською мовою, а ще краще — кількома”, – каже експерт.

“Хочу організувати підприємство з вирощування саджанців трей-плантс в Україні (саджанці із закритою кореневою системою), але для цього треба тяжко працювати, бо такого ніхто ще не робив. Вони дають сто відсотків урожаю в перший рік посадки. Саме тому й відвідую міжнародні виставки, щоб навчитися. Це незвичайні саджанці. І мрію вивести в Україні нові сорти”, — ділиться планами Ірина Павлова-Мечкало.

Джерело: SEEDS.org.ua  

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/horoshyh-ahronomiv-v-ukrayini-mozhna-pererahuvaty-na-palcyah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати