Tempo950x100

Tempo300x100

Господарства на сході України отримують молодняк птиці

Господарства на сході України отримують молодняк птиці

На цей раз близько 2750 домогосподарств, розташованих в межах восьмикілометрової зони, отримують добовий молодняк птиці.

Про це повідомили у Регіональному відділенні ФАО для Європи і Центральної Азії.

Ця допомога є частиною програми ФАО з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях в Україні, вартість якої в даний час оцінюється в 2,3 мільйона доларів США.

Кожне домогосподарство-бенефіціар отримає 30 курчат, або 25 каченят, або 25 індичат. Така кількість молодняка птиці була рекомендована експертами ФАО на основі вивчення потреб і можливостей господарств-бенефіціарів з вирощування домашньої птиці на присадибних ділянках.

Сім’ї-бенефіціари отримають повні покрокові інструкції з розведення молодняка птиці – як для власного споживання, так і в комерційних цілях – разом з десятьма кілограмами повноцінного стартерного комбікорму. Цей комбікорм спеціально розроблений для забезпечення натурального і здорового харчування молодняка домашньої птиці.

Надання молодняка птиці послужить розвитку фермерських господарств і зробить свій внесок в забезпечення зростання виробництва яєць і м’яса з високим вмістом білка.

Розподіл домашньої птиці здійснюється в 56 селах Донецької області і 15 селах Луганської області, починаючи з 6 червня, і має завершитися на поточному тижні в деяких найбільш важкодоступних населених пунктах.

«Проекти ФАО розробляються комплексно, з урахуванням технічних особливостей ведення фермерського господарства для отримання стійких результатів», – сказав Фаррух Тоіров, координатор програми з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях в Україні. «У ході реалізації цього проекту, бенефіціари отримують повний комплект, що включає домашню птицю, стартерний комбікорм та посібник, який допоможе їм освіжити знання і ефективно вирощувати птицю».

«Птахівництво створює можливості для забезпечення зайнятості населення», – продовжив Тоіров. «Воно не є сезонним і може приносити доходи круглий рік. Особи, які не мають роботи, зможуть без труднощів отримувати хороший дохід від вирощування свійської птиці на продаж».
 
В останні місяці ФАО надала допомогу близько 6000 фермерських господарств, розташованих уздовж лінії зіткнення, шляхом надання різних видів сільськогосподарських засобів виробництва: насіннєвої картоплі, обладнання для крапельного зрошення, кормів для худоби, а також домашньої птиці. Наступний етап надання гуманітарної допомоги буде спрямований на підтримку ще 10 000 фермерських господарств, які несуть серйозні збитки від збройного конфлікту, що триває.

В кінці літа робоча група ФАО з надання надзвичайної допомоги в Україні планує розподілити між нужденними фермерськими господарствами насіння соняшнику і кукурудзи, кроликів, посівний часник, корми для худоби та інші засоби виробництва сільськогосподарського призначення.

Програма ФАО з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях фінансується урядами Канади та Франції і з власних коштів ФАО. В цілому, фінансування направлено на підвищення продовольчої безпеки більш ніж 45 000 чоловік, що проживають уздовж лінії зіткнення.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hospodarstva-na-shodi-ukrayiny-otrymuyut-molodnyak-ptyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати