Tempo950x100

Tempo300x100

Гроші за теля або субсидія?

Гроші за теля або субсидія?

Власники телят не поспішають подавати заявки на отримання дотації від держави за утримання молодняка великої рогатої худоби, щоби не втратити субсидію. Про це пише видання «Агроінсайдер».

Селяни обрали позицію «очікування», щоби пройти процес підтвердження отримання субсидії за комунальні послуги. Додатковий дохід у вигляді агродатації за утримання ВРХ може вплинути на суму середньомісячного доходу сім’ї. А відтак про субсидію на «комуналку» доведеться забути.

У Мінагрополітики заявили, що очікують піку запитів за програмою для громадян у вересні-жовтні. Тож таким чином урядовці побічно підтверджують ситуацію зі штучним уповільнення темпів дії програми дотації.

За словами Ярослава Жаліла, директора з аналітичної роботи Інституту суспільно-економічних досліджень, люди часто не прагнуть отримувати подібні види допомоги, побоюючись втратити права на субсидію.

«Вичікувальна позиція жителів села по дотації на телят пов’язана з розумінням техніки розрахунку субсидії і тим, наскільки людина в змозі прорахувати, що вона втрачає і що знаходить», – вважає Ярослав Жаліло.

Такої ж думки і екс-міністр праці та соціальної політики України Іван Сахань. За його словами, субсидії сприяють тінізації економіки, бо люди приховують свої доходи, і треба шукати форму, як не допустити подвійних або потрійних виплат з бюджету. Екс-міністр каже, що програма житлових субсидій в Україні існує близько 20 років і на старті виконувала функції підтримки малозабезпечених сімей, але її теперішній масштаб вимагає іншого підходу до розрахунку паралельних виплат.

«Це природно, коли люди шукають можливість отримати додаткові доходи з двох або з трьох джерел, а держава, в свою чергу, буде шукати якісь форми, щоб не допустити перетікання коштів з одного джерела в інше», – каже Сахань.

Фахівці вважають, що держава має запровадити єдиний реєстр, де за податковим номером можна побачити всі виплати: соціальну допомогу, доходи, дотації, субсидії та інше.

Джерело: agro-business.com.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hroshi-za-telya-abo-subsydiya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати