Грузини допоможуть українським компаніям налагодити виробництво фундука

Грузини допоможуть українським компаніям налагодити виробництво фундука

Як розповів глава грузинської Асоціації Георгій Тодуа, грузинські агрономи часто відвідують Україну і діляться з колегами досвідом і знаннями з виробництва горіха, догляду за врожаєм тощо, пише orehovod.com.

«Українські компанії, члени Української горіхової асоціації, в минулому році придбали з садів Ferrero/AgriGeorgia саджанці фундука. Наші фахівці і головний агроном Ferrero/AgriGeorgia побували в Україні в цьому році, поділилися рекомендаціями та провели консультації. Українська сторона купила у нас до 150 000 саджанців італійських сортів фундука, таких як «Тонда Джіффоні», «Тонда Роману», «Тонда Джентіле Делле Ланге», «Мортарелла» та інші», — розповідає Георгій Тодуа.

Цього року Асоціація виробників фундука Грузії і Українська горіхова асоціація підписали в Одесі меморандум про співпрацю, в рамках якого планується всебічний розвиток взаємин у горіховому секторі.

«За підтримки нашої Асоціації і Ferrero/AgriGeorgia в Україні заклали плантації фундука площею 350 гектарів, в цілому планується розбити нові сади площею кілька тисяч гектарів», — розповідає Георгій Тодуа.

На його думку, Україна, з її помірним кліматом і родючими ґрунтами, має величезний потенціал щодо налагодження масового виробництва даної горіховою культури.

«Фундук для України — досить нова культура, де під цей горіх закладено поки що кілька тисяч гектарів, в той час як в Грузії під фундук відведено близько 70 000 гектарів плантацій. Найважливіше, що українські бізнес-кола дуже серйозно налаштовані на розвиток виробництва горіха. Наша Асоціація буде активно брати участь у цьому проекті і активно ділитися досвідом з українськими колегами», — говорить Георгій Тодуа.

Грузія займає 4-е місце в світі за обсягом виробництва лісових горіхів після Туреччини, Італії та США. За даними Національної служби статистики, у 2017 році виробництво горіхів в Грузії склала 23,7 тис. тонн — на 28,4% менше, ніж у попередньому році, експорт — 17 тис. тонн (зниження на 37,3%), експортна виручка — $83,1 млн (зниження в 2,2 рази).

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hruzyny-dopomozhut-ukrayinskym-kompaniyam-nalahodyty-vyrobnyctvo-funduka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Старокостянтинівський ОЕЗ почав роботу. Завод не обмежуватиметься переробкою соняшника

    Овочі та яйця подешевшали, хліб подорожчав: як змінилися ціни в Україні

    Через обмеження агроекспорту до ЄС Україна втратить понад 300 млн євро

    Польща забракувала 7,13 тонни українського морозива

    Ефективність культиватора QX2 доведена роками

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    БІЛЬШЕ НОВИН