Tempo950x100

Tempo300x100

Хто торгує зі світом українською соняшниковою олією: ТОП-10 експортерів

Хто торгує зі світом українською соняшниковою олією: ТОП-10 експортерів

Про це у рейтингу Agravery.com на основі  даних аналітичної системи YouControl та митної статистики ДФС. 

Лідирує підприємство «Кернел-Трейд», власником якого є Андрій Веревський, частка його компанії в експорті становить 22,19%. Зі значним відривом до трійки лідерів входять компанії «Сантрейд» з 8,57% та «АТ Каргілл» з 6,46%.

№1

Компанія: ТОВ “КЕРНЕЛ-ТРЕЙД”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 22,19%

Млрд. грн. 25-25,5

Хто це: провідний у світі та найбільший в Україні виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Продукцію експортують в понад 60 країн світу. Власником підприємства є Андрій Веревський. Компанія  випускає відомі в Україні марки соняшникової олії «Стожар», «Чумак Домашня», «Чумак Золота», «Щедрий ДАР»


№2

Компанія: ДП “САНТРЕЙД”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 8,57%

Млрд. грн. 9,5-10

Хто це: дочірня компанія американської агропромислової компанії Bunge, що працює на ринку сільгосппродукції і продуктів харчування та займається закупівлею сировини для компанії Bunge Ltd та є великим зернотрейдером-експортером. У 2011 році компанія відкрила свій перевантажувальний зерновий термінал в м. Миколаєві. Керівником компанії є Світлицький Руслан.

№3

Компанія: ТОВ “АТ КАРГІЛЛ”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 6,46%

Млрд. грн. 7-7,5

Хто це: «Каргілл» працює в Україні понад 20 років, з 1991 року і має офіси у Києві, Каховці, Куцівці, Брагіновці, Балаклеї, Користівці та у Львівській області.  Це однин з найбільших у країні експортерів зерна, олійних культур і продуктів їх переробки. Також компанія займається виготовленням кормів для тварин.


№4

Компанія: ТОВ “АДМ ТРЕЙДІНГ УКРАЇНА”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 3,7%

Млрд. грн. 4-4,5

Хто це: дочірнє підприємство міжнародної агропромислової корпорації Archer Daniels Midland Company . На українському ринку з 1999 року. Основний напрямок діяльності компанії – виробництво соняшникового масла та торгівля зерновими культурами й мінеральними добривами.  


№5

Компанія: ТОВ “ДІ ЕНД АЙ ЕВОЛЮШН”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 3,3%

Млрд. грн. 3,5-4

Хто це: компанія входить до складу промислової групи Vioil. Підприємство спеціалізується на оптовій торгівлі соняшниковою і рапсовою олією та шротом. Компанія експортує продукцію в країни Євросоюзу. Загалом виготовляють крохмаль, рослинні жири та масла. Керівник компанії Таіров Олексій Володимирович


№6

Компанія: ТОВ “ОЛСІДЗ БЛЕК СІ”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 3,0%

Млрд. грн. 3-3,5

Хто це: один з найбільших виробників і експортерів рослинних олій та шротів в Україні. Олсідз Блек Сі є частиною Групи компанії Allseeds, яка оперує на ринку з 2010 року і є одним з найбільших переробників олійних культур. Надає послуги з перевалки рослинних олій на власному терміналі в порту «Южний». Директор заводу Євгеній Климович.


№7

Компанія: ТОВ “ДЕЛЬТА ВІЛМАР СНД”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 2,8%

Млрд. грн. 3-3,5

Хто це: компанія виробляє масложирову продукцію та інгредієнти для виробників хлібобулочних, кондитерських виробів і молочних продуктів. Співпрацює з надійними партнерами по всій Україні і є одним з найбільших експортерів в Європу.  До структури компанії входять два заводи – один з переробки тропічних олій, інший – з переробки олійних культур, а також комплекс з перевалки рослинних олій.


№8

Компанія: ТОВ “КАТЕРИНОПІЛЬСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 2,6%

Млрд. грн. 2,5 – 3

Хто це: найбільше в центральній частині України підприємство з переробки та збереження зерна і виготовлення комбікормів. Входить до складу компанії ПАТ «Миронівський хлібопродукт» з 2014 року, цим самим вносить вагомий вклад в розвиток компанії та економіки України в цілому.


№9

Компанія: ТОВ “ВІНАГРО-ФУД”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 2,5%

Млрд. грн. 2, 5 – 3

Хто це: компанія займається оптовою торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин, а також виробництвом кузовів для автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів Основним видом діяльності є транспортне оброблення вантажів. Власник компанії Корнійчук Максим Ігорович.


№10

Компанія: ПАТ “МЗВКК”

Частка компанії в експорті продуктів групи – 2,3%

Млрд. грн. 2,5 – 3

Хто це: підприємство, з якого у 1998 році почався розвиток МХП (вертикально інтегрований холдинг, який повністю контролює весь процес виробництва курятини). Компанія об’єднує в собі близько 30 підприємств по всій території України, і є найбільшою в країні компанією з виробництва м’яса, птиці та продукції м’ясопереробки. Також  ПАТ “МЗВКК” є потужним виробником зернових та олійних культур.

Перегляди: 37
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hto-torhuye-zi-svitom-ukrayinskoyu-sonyashnykovoyu-oliyeyu-top-10-eksporteriv
Like
Цікаво
Подобається
1
Сумно
Нічого сказати