Tempo950x100

Tempo300x100

Хто віджимає ДПЗКУ у Гройсмана і Кононенко

Хто віджимає ДПЗКУ у Гройсмана і Кононенко

Про це пише golos.ua.

Нагадаємо, що зараз якраз проходить кадровий конкурс на зайняття посади в держкомпанії. Однак, як стало відомо  виданню “Антикор” з джерел, питання призначення ставленика Вадима Столара — Антона Дрєпіна, вже вирішено на найвищому рівні.

У разі призначення, відомий у Києві бізнесмен Вадим Столар стане великим гравцем на зерновому ринку країни. Що безумовно зміцнить і політичні позиції і його нинішнього начальника — мера Києва Віталія Кличка.

При цьому близькі до ситуації експерти стверджують, що перехід ДПЗКУ під вплив Вадима Столара зробить компанію недоступною для команд з боку прем’єра Володимира Гройсмана, і так само багаторічного бізнес-партнера Петра Порошенка — Ігоря Кононенка.

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій – лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп’яної заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Держкорпорація у 2012 році домовилася з Експортно-імпортним банком Китаю про надання кредиту $1,5 млрд, який планувалося використовувати на закупівлю зерна для їх експорту за торговельними угодами з КНР. Оператором з китайської сторони за даним контрактом, розрахованим на 15 років, виступила Китайська національна корпорація машинної промисловості і генеральних підрядів (ССЕС).

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hto-vidzhymaye-dpzku-u-hrojsmana-i-kononenko
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати