ХТЗ готується до модернізації

ХТЗ готується до модернізації

Про це на зустрічі з журналістами розповів власник підприємства, засновник групи DCH – Олександр Ярославський, пише propozitsiya.com.

«Основний наш ринок – це Україна. У меншій мірі – зарубіжні ринки. Із урахуванням того, що ринки були загублені, нам доводиться відновлювати. Але цей процес займе певну кількість часу. Працювати нам не звикати. Підприємство цікаве, ХТЗ – лідер українського машинобудування і без уваги він не залишиться», – розповів бізнесмен журналістам.

Реалізована зараз середньострокова програма розвитку підприємства передбачає інвестиції групи DCH в розмірі близько 230 млн грн. «Основний акцент ми зробили на модернізацію тракторів. Практично більше 200 нововведень в моделі. Модель набула якісних змін: зовні і внутрішньо. Тому трактор став більш конкурентоспроможним», – пояснив Ярославський. Він повідомив, що поточного року з конвеєра зійде близько 800 нових машин, приблизно такі ж обсяги плануються на наступний рік: завод не працює «на склад», а виробляє продукцію відповідно до портфелю замовлень.

Читайте також: У 2019 ХТЗ планує виробити близько однієї тисячі тракторів

«Ми закінчуємо цей рік, і ставимо такі ж плани, як мінімум, на наступний, – сказав Олександр Ярославський, – Із урахуванням всіх обставин, які ми маємо на сьогодні, нам доведеться працювати і більше, і продуктивніше. Щороку, кожного разу з ХТЗ мені створюють складнощі і проблеми. Раніше це був біг з перешкодами, тепер плавання в басейні без води. Тим цікавіше, тим веселіше. У мене є відповідальність за колектив, колектив повинен бути з зарплатнею, а я – знаходити варіанти для вирішення».

Новим етапом розвитку Харківського тракторного заводу стане створення на його базі сучасної багатофункціональної екосистеми для бізнесу. До її складу увійдуть потужний індустріальний парк, комплекс з наукової, технологічної та технічної баз для реалізації інноваційних проектів (технопарк), а також інші об’єкти, включаючи логістичний, освітній і дослідницький центри. До реалізації проекту Олександр Ярославський активно залучає студентську молодь і вчених Харкова – бізнесмен традиційно і системно підтримує багато вузів рідного міста, включаючи Харківський національний університет ім. В. Каразіна, Національний університет «Харківський політехнічний інститут», Харківський національний університет міського господарства. Готовність взяти участь у відродженні ХТЗ висловили і студенти Харківського держуніверситету харчування і торгівлі, «альма матер» бізнесмена.

«У нас зараз намічається великий проект з реконструкції ХТЗ. Я думаю, що це інвестиції близько 2-3 млрд доларів. Почали ми вчора, а будемо продовжувати роками. Це буде дуже цікаво з точки зору професійного застосування. Мені завжди подобаються проекти, які тримають в тонусі», – сказав Ярославський.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/htz-hotuyetsya-do-modernizaciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    БІЛЬШЕ НОВИН