Tempo950x100

Tempo300x100

ХТЗ готується до модернізації

ХТЗ готується до модернізації

Про це на зустрічі з журналістами розповів власник підприємства, засновник групи DCH – Олександр Ярославський, пише propozitsiya.com.

«Основний наш ринок – це Україна. У меншій мірі – зарубіжні ринки. Із урахуванням того, що ринки були загублені, нам доводиться відновлювати. Але цей процес займе певну кількість часу. Працювати нам не звикати. Підприємство цікаве, ХТЗ – лідер українського машинобудування і без уваги він не залишиться», – розповів бізнесмен журналістам.

Реалізована зараз середньострокова програма розвитку підприємства передбачає інвестиції групи DCH в розмірі близько 230 млн грн. «Основний акцент ми зробили на модернізацію тракторів. Практично більше 200 нововведень в моделі. Модель набула якісних змін: зовні і внутрішньо. Тому трактор став більш конкурентоспроможним», – пояснив Ярославський. Він повідомив, що поточного року з конвеєра зійде близько 800 нових машин, приблизно такі ж обсяги плануються на наступний рік: завод не працює «на склад», а виробляє продукцію відповідно до портфелю замовлень.

Читайте також: У 2019 ХТЗ планує виробити близько однієї тисячі тракторів

«Ми закінчуємо цей рік, і ставимо такі ж плани, як мінімум, на наступний, – сказав Олександр Ярославський, – Із урахуванням всіх обставин, які ми маємо на сьогодні, нам доведеться працювати і більше, і продуктивніше. Щороку, кожного разу з ХТЗ мені створюють складнощі і проблеми. Раніше це був біг з перешкодами, тепер плавання в басейні без води. Тим цікавіше, тим веселіше. У мене є відповідальність за колектив, колектив повинен бути з зарплатнею, а я – знаходити варіанти для вирішення».

Новим етапом розвитку Харківського тракторного заводу стане створення на його базі сучасної багатофункціональної екосистеми для бізнесу. До її складу увійдуть потужний індустріальний парк, комплекс з наукової, технологічної та технічної баз для реалізації інноваційних проектів (технопарк), а також інші об’єкти, включаючи логістичний, освітній і дослідницький центри. До реалізації проекту Олександр Ярославський активно залучає студентську молодь і вчених Харкова – бізнесмен традиційно і системно підтримує багато вузів рідного міста, включаючи Харківський національний університет ім. В. Каразіна, Національний університет «Харківський політехнічний інститут», Харківський національний університет міського господарства. Готовність взяти участь у відродженні ХТЗ висловили і студенти Харківського держуніверситету харчування і торгівлі, «альма матер» бізнесмена.

«У нас зараз намічається великий проект з реконструкції ХТЗ. Я думаю, що це інвестиції близько 2-3 млрд доларів. Почали ми вчора, а будемо продовжувати роками. Це буде дуже цікаво з точки зору професійного застосування. Мені завжди подобаються проекти, які тримають в тонусі», – сказав Ярославський.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/htz-hotuyetsya-do-modernizaciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати