ХТЗ має перспективи виходу на європейські ринки

ХТЗ має перспективи виходу на європейські ринки

На прохання представництва ЄС в Україні Харківський тракторний завод, що належить групі DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського, прийняв делегацію європейських дипломатів і радників посольств країн-членів ЄС в Україні. Про це повідомляє прес-служба ХТЗ.

Завод відвідали представники 24 дипломатичних місій країн-членів ЄС, серед яких Австрія, Бельгія, Болгарія, Чехія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Люксембург, Голландія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія , Швеція, а також представники консультативної місії ЄС в Україні. Керівники ХТЗ і представники групи DCH провели зустріч у форматі ознайомчої екскурсії.

«Ми переконливо продемонстрували делегації дипломатів, радників з політичних питань посольств країн членів ЄС в Україні, що Харківський тракторний завод досить динамічно розвивається. Продемонстрували нові машини, зокрема ті, які укомплектовано європейськими двигунами. Наш акціонер, Олександр Ярославський – корінний харків’янин. Тому він інвестує у багато проектів, які низькодохідні, але дуже важливі для розвитку харківського регіону: аеропорт, готель. Він ставить перед нами завдання відродити тракторний завод, і пан Коваль зі своєю командою має це завдання виконати і зробити ХТЗ сучасним і прибутковим підприємством, що він, власне, і робить», – розповів Костянтин Петровський, член ради директорів DCH і голова наглядової ради ХТЗ .

Читайте також: ХТЗ готується до модернізації

Під час зустрічі-екскурсії на ХТЗ представники дипмісій країн-членів ЄС задавали представникам заводу питання, пов’язані з виходом на ринки інших країн, глибиною локалізації виробництва на підприємстві, технічними характеристиками двигунів і конкурентними перевагами машин виробництва ХТЗ в порівнянні з імпортними аналогами.

Генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль розповів про плани своєї команди з розвитку заводу, ознайомив представників дипмісій країн ЄС з ходом реалізації програми модернізації виробничого обладнання тракторного заводу, а також з можливостями оновленої за останні роки техніки, яка сходить зараз з конвеєра.

«Це одне з найбільших підприємств в Харківській області, більш того, одне з небагатьох підприємств машинобудівного сектора. Дипломати побачили – підприємство працює, робочі на своїх місцях. Для нас ця зустріч цікава з точки зору стратегії: ми експортуємо продукцію. Але проблема, яка нас стримує – відповідність нашого продукту європейським сертифікаційним вимогам. В іншому модернізація йде за планом, в рамках реконструкції ряду цехів поставили 3D-лазер, купуємо зараз обробні центри, йде поступовий процес адаптації. Якби ви бачили, що ми продавали 2 роки тому і що продаємо зараз, всі поставлені цілі цілком досяжні», – розповів подробиці Андрій Коваль.

«Ми приїхали сюди не тільки тому що Харківський тракторний завод має велике історичне значення. Він також є підприємством, яке має всі перспективи для розвитку і подальшого виходу на ринки Європи», – розповів про мету візиту європейських дипломатів на ХТЗ Фабіо Делла П’яцца, радник представництва ЄС в Україні.

Нагадаємо, Харківський тракторний завод – легендарне українське машинобудівне підприємство країни, яке веде свою історію з 1930 року. ХТЗ був придбаний групою DCH бізнесмена Олександра Ярославського в 2016 році. До моменту зміни власника завод знаходився в стані затяжної кризи. Однак завдяки активності та інвестиціям Олександра Ярославського підприємство змогло відновити роботу, усунути заборгованість по зарплатні, відновити прибуткову діяльність. За підсумками 2017 року завод випустив 794 одиниці техніки, а до кінця 2018 роки планує виготовити більше 800 тракторів.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/htz-maye-perspektyvy-vyhodu-na-yevropejski-rynky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

    БІЛЬШЕ НОВИН