ХТЗ представив трактор з двигуном від IVECO і оновлену гусеничну модель

ХТЗ представив трактор з двигуном від IVECO і оновлену гусеничну модель

Цей захід вважається одним з наймасштабніших в Україні – в 2018 році понад 600 компаній взяли участь, з них 100 – вітчизняні виробники. AgroExpo збирає велику кількість представників машинобудування або пов’язаних з даною галуззю компаній. І, звичайно ж, головна мета проведення подібних виставок полягає в тому, щоб українські і світові виробники представили свої новинки і їх роботу на демонстраційних показах в полі.

ХТЗ – легендарний і єдиний в країнах колишнього СНД виробник як колісних, так і гусеничних тракторів – за трохи більше, ніж рік роботи після вимушеного простою зміг не тільки наростити обсяги продукції, техніки, при цьому кардинально поліпшивши якість, але і здивувати присутніх своїми новинками. Одна з них – серійний колісний трактор ХТЗ-248К.20, який обладнаний двигуном відомого світового виробника FPT-Iveco N67. Дана силова установка – це шестициліндровий, 6,7 літровий турбодизель з системою CommonRail (паливо постійно перебуває під високим тиском в загальній для всіх форсунок паливної магістралі). Порівняно з нині встановленими на ХТЗ двигунами новий мотор від FPT-Iveco виграє за паливною економічностю (від 10 до 15%), крім того, ці моделі кращі в своєму класі по інтервалам проходження ТО – заміна масла повинна проходити кожні 600 мотогодин. При цьому, на заводі відзначають, що вибір палива грає важливу роль – на солярці сумнівного виробництва двигун працювати не буде.

Читайте також: Як фермеру придбати надійний трактор за доступною ціною

Крім силової установки, серійна модель ХТЗ отримала ряд оновлень, таких як: модернізована коробка передач 12/4 з удосконаленою системою очищення масла, де застосовано новий фільтр із збільшеним терміном служби (до 500 мотогодин). Також були винесені в доступне місце перепускний клапан і заправна горловина, а модифікована гідравлічна і навісна системи дозволяють використовувати трактор з високошвидкісним вітчизняним та іноземним сільськогосподарським обладнанням. Необхідно відзначити, що раніше кардинальні зміни відбулися і всередині кабіни: підресорене крісло тепер можна налаштувати під вагу водія,  регулюється також і рульова колонка. Для поліпшення шумоізоляції кабіни змінено розташування педалей. З’явилася сонцезахисна шторка і кондиціонер. Перероблено розташування органів керування навісним обладнанням, доопрацьований гальмівний кран.

[[{“fid”:”529436″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Великий інтерес у відвідувачів виставки викликало додаткове обладнання, представлене ХТЗ – баластний вантаж (його можна замовити при покупці трактора у вигляді опції). Один варіант установки обтяжувача конструктора розмістили на задній полурамі в міжколесному просторі, а другий – у вигляді складальних частин – встановили в нішу диска колеса.

[[{“fid”:”529437″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

– Радує, що вітчизняне машинобудування не відстає від закордонних виробників і демонструє зовні привабливий і доступний за ціною продукт, який, до того ж, добре оснащений. У конкурентів в базових комплектаціях такого обладнання не представлено, – зазначає в інтерв`ю виданню AgroReview керівник фермерського господарства із Запорізької області Іван  Залізняк.

Але це не єдина новинка, якою похвалився ХТЗ. Для проведення демонстраційного показу з Харкова привезли гусеничний трактор ХТЗ-181.20, який також отримав ряд оновлень. Фахівці заводу встановили шестикаткову торсіонно-балансирну підвіску, що дозволило без проблем працювати в полі після рясних опадів. До речі, це єдиний гусеничний трактор з більш ніж десятка машин, який взяв участь у демонстраційному показі в зв’язці з сільськогосподарським обладнанням на AgroExpo. Не забули розробники і про збереження грунту, адже використання гусеничного рушія значно знижує питомий тиск, і при цьому відсутнє буксування. Завдяки більшій продуктивності гідравлічної системи (збільшена до 130 літрів) трактор може працювати з сучасними посівними комплексами як вітчизняного, так і імпортного виробництва. Спеціально розроблений ергономічний дизайн у поєднанні з новим облицюванням дозволяє збільшити робочу зону видимості, а встановлений в кабіні кондиціонер створює комфортний мікроклімат, що знижує стомлюваність і збільшує ефективну роботу оператора.

[[{“fid”:”529438″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“3”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”3″}}]]

– Мене вразило, як гусеничний трактор виробництва ХТЗ без проблем виїхав у поле з дисковою бороною, незважаючи на те, що вже який день поспіль йде дощ, а колісні в поле випускати ніхто не ризикнув. Я замислююся над придбанням такого трактора, – поділився враженнями учасник виставки Юрій Вус.

Фахівці відзначають, що повернення модернізованого гусеничного трактора на ринок України позначиться позитивно, і вже найближчим часом завод отримає на них замовлення. Тим не менш, конструкторам ще належить попрацювати над варіантами рушія з метою запропонувати покупцям ще й гумотросову гусеницю.

Представники ТОВ «ТД «ХТЗ» відзначають, що головною перевагою є низька ціна трактора, а також невисока вартість його утримання. А якщо додати до цього державну програму компенсації, яка передбачає відшкодування від 25 до 40% від вартості, то техніка Харківського тракторного заводу стає ще доступніше для вітчизняних сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств.

 

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/htz-predstavyv-traktor-z-dvyhunom-vid-iveco-i-onovlenu-husenychnu-model
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    Виробництво біометану має потенціал потужного зростання – Герус

    БІЛЬШЕ НОВИН