Tempo950x100

Tempo300x100

ХТЗ представив варіанти баластування своїх тракторів

ХТЗ представив варіанти баластування своїх тракторів

Завод запропонував встановлювати збірні вантажі в нішу диска колеса, а також розміщувати їх на задню полураму в міжколісному просторі.

[[{“fid”:”538658″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

На фото вище представлені збірні вантажі з різною масою, які стартують від 55 і доходять до 75 кг. Таким чином фермер може підібрати оптимальну вагу для виконання тієї чи іншої операції.

Читайте також: Як фермеру придбати надійний трактор за доступною ціною

Другий варіант баластного вантажу загальною вагою 1100 кг конструктори впровадили на задню частину напіврами в міжколісний простір – він виконаний у формі складальних частин.

[[{“fid”:”538659″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

– Подібне конструкторське рішення є оптимальним для довантаження як задньої, так і передньої частин трактора. При цьому знижується навантаження на його вузли і механізми (мости, приміром – прим. автора). Це дозволяє виконувати енергоємні тягові роботи (наприклад, оранка), істотно знижує буксування, а також зменшує витрату палива і збільшує тягово-зчіпні властивості трактора, – прокоментували нововведення на ХТЗ.

[[{“fid”:”538660″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“3”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”3″}}]]

Представники Торгового дому «ХТЗ» відзначають, що баластні вантажі можна замовити при покупці трактора у вигляді опції. А також нагадують, що державна програма компенсації дозволить кінцевому покупцеві істотно заощадити, повернувши від 25 до 40% від вартості техніки.

Крім того, Харківський тракторний завод представив модернізований гусеничний трактор ХТЗ-181.20 (який отримав оновлене облицювання, нову гідравлічну систему на 130 літрів і шестикаткову торсіонно-балансну підвіску), а також колісний трактор ХТЗ-243К.20 зі спареними колесами і ХТЗ-248К.20 з двигуном від FPT-Iveco.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/htz-predstavyv-varianty-balastuvannya-svoyih-traktoriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН