Tempo950x100

Tempo300x100

ХТЗ розробив нову безступеневу трансмісію для колісних тракторів

ХТЗ розробив нову безступеневу трансмісію для колісних тракторів

Даний агрегат покликаний замінити в серійних моделях застарілу ступеневу механічну коробку перемикання передач і є спільною розробкою з Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут», з яким у вересні 2017 року було підписано Меморандум про стратегічне партнерство.

ГОМТ-2С має вдосконалену конструкцію, чотири технологічних тягово-швидкісних діапазони при русі вперед і два – при русі назад, на кожному з них безступенево регулюється швидкість і тягові зусилля трактора. Технічно це аналог автоматичної коробки передач, яка встановлюється в легкових автомобілях (прим. автора). Функціонально оновлений агрегат дозволяє збільшити коефіцієнт корисної дії при реалізації основних технологічних операцій при експлуатації трактора (оранка, дискування, боронування, культивація, посів, транспортування причепа і ін.), таким чином, забезпечуючи ефективну роботу трактора за оптимальної роботи двигуна.

«ГОМТ-2С – трансмісія власного виробництва, яка була вперше розроблена на пострадянському просторі. Її використання істотно покращує споживчі якості тракторів виробництва ХТЗ, знижує стомлюваність тракториста, підвищує надійність роботи двигуна і ергономічні показники машини в цілому», – підкреслив головний інженер проекту з розробки та впровадження ГОМТ-2С Петро Поліщук. Показово, що на ХТЗ за короткий час було виготовлено і встановлено на серійні колісні трактори 6 нових трансмісій, причому одна з цих машин готується до відправки в Болгарію.

Як відомо, Харківський тракторний завод веде свою історію з 1930 р, є одним з найбільших машинобудівних підприємств України. Завдяки багаторічній практиці поставок продукції на експорт, торгова марка «ХТЗ» входить в число найбільш відомих за кордоном українських брендів. 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/htz-rozrobyv-novu-bezstupenevu-transmisiyu-dlya-kolisnyh-traktoriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати