Tempo950x100

Tempo300x100

IFC планує запустити проєкти з фінансування ринку землі в Україні

IFC планує запустити проєкти з фінансування ринку землі в Україні

Про це повідомив фахівець з фінансового сектору IFC Кирило Мухомедзянов.

«Ми подали декілька концептуальних записок нашим донорам в головний офіс IFC в Вашингтон: це і продовження проєкту аграрних розписок, перша фаза якого закінчується в червні 2020 року; і так званий agri climate smart finance, що перетинається зі стратегією Укргазбанку; і фінансування технологій, які будуть зберігати клімат або зменшувати негативний вплив», – зазначив Кирило Мухомедзянов.

Він також повідомив, що один із проектів, які IFC має намір запустити в Україні – це фінансування ринку землі, адже, за його словами, дуже важливо надати рівні можливості придбання землі для всіх учасників ринку.

Додамо, згідно з результатами нового опитування, 58% українців не підтримують запровадження ринку землі.

Як повідомлялося раніше, закон про ринок землі у першому читанні підтримали “слуги народу” й 13 позафракційних нардепів.

Також Президент України Володимир Зеленський  у відеозверненні знову наголосив, що перед другим читанням до законопроекту про відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення буде внесено норму про можливість продажу землі іноземцям лише після проведення всеукраїнського референдуму, а також буде зменшено граничний ліміт із концентрації землі в одних руках.

Джерело: AgroTimes

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ifc-planuye-zapustyty-proyekty-z-finansuvannya-rynku-zemli-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати