Tempo950x100

Tempo300x100

IFC прокредитує дві вітчизняні агрокомпанії

IFC прокредитує дві вітчизняні агрокомпанії

Міжнародна фінансова корпорація (МФК, IFC), яка є член групи Світового банку,  надала фінансування найбільшому виробнику цукру в Україні – компанії Астарта та виробника свинини – компанії Нива Переяславщини на загальну суму $42,5 млн.

Про це йдеться у прес-релізі фінансової корпорації, передає НВ.

Так, Астарта отримає 30 млн кредиту, Нива Переяславщини – 12,5 млн.

“Фінансування IFC надається на підтримку 2-річної інвестиційної програми компанії, яка спрямована на підвищення ефективності та конкурентоспроможності шляхом модернізації цукрових заводів. Це допоможе компанії скоротити споживання газу, електроенергії та води”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, програма покликана збільшенню обсягів вирощення та торгівлі зерновими та олійними культурами Астарти, оскільки у її межах буде закуплена нова сільськогосподарська техніка та побудовані нові потужності для зберігання вирощеної продукції.

Агропромхолдінг Астарта – найбільший виробник цукру в Україні з часткою виробництва близько 25%, земельний банк якого становить 245 тис. га. Також компанія займається виробництвом молока та переробкою сої.

Компанія здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській та Харківській областях.

Найбільшими акціонерами Астарти є бізнесмен Віктор Іванчик і міжнародна фінансова група Fairfax Financial Holdings Limited, акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі.

“Агробізнес є пріоритетною галуззю для IFC у всьому світі, і Україна є дуже важливою для нашої стратегії в секторі, – зазначила головний операційний директор IFC Стефані фон Фридебург.

Крім того, довгострокове фінансування Ниви Переяславщини допоможе реалізувати інвестиційну програму компанії, якою передбачено будівництво нового м’ясопереробного комбінату, який буде відповідати стандартам Євросоюзу у сфері безпечності харчової продукції.

Нива Переяславщини – спільне українсько-британське підприємство, яке з 2006 року займається свинарством. Виробничі потужності компанії складають приблизно 200 тис. товарних свиней на рік. Компанії належать комбікормовий завод, забійний цех і м’ясокомбінат, який випускає продукцію під ТМ П’ятачок.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ifc-prokredytuye-dvi-vitchyznyani-ahrokompaniyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати