Tempo950x100

Tempo300x100

III щорічна Аграрна податкова конференція: вчасно про найважливіше

III щорічна Аграрна податкова конференція: вчасно про найважливіше

Дата заходу планувалася майже за рік, тому ніхто і припустити не міг, наскільки вгадали організатори з часом проведення конференції. Пізно ввечері 7 грудня Верховна Рада України прийняла Державний бюджет країни на 2018 рік. Тому спікери, модератори та учасники конференції дуже багато часу приділили обговоренню цифр нового фінансового документа України.

А нововведень виявилося багато. Ольга Богданова, голова Податкового комітету Громадської ради при МЕРТ, партнер аудиторської компанії Crowe Horwath AC Ukraine, більшу частину свого виступу присвятила аналізу змін, внесених до бюджету в частині сільського господарства, та їхньому впливу на стан галузі в наступному році. Майже всі спікери конференції так чи інакше зачіпали тему бюджетних змін і продовження мораторію на продаж землі. Тарас Кузьмич (УКАБ) докладно розібрав питання трансфертного ціноутворення та попередив про підвищену увагу податківців до підприємств аграрного сектора. Денис Грицяк (UMG AGRO) узагальнив досвід взаємин агрокомпанії з контролюючими органами, виділивши найпоширеніші претензії, і дав поради щодо відстоювання позиції підприємства в судових інстанціях.

Під час панельної дискусії «Чому нас вчать помилки минулого року» за участю Олександра Водзинського (“Сварог Вест Груп”) і Романа Голубенко (“Арніка”) під вправним керівництвом модератора Олени Каскіної  (Baker Tilly Ukraine) обговорювалися найбільш хвилюючі аграріїв аспекти роботи в 2017 році: тіньовий ринок та його вплив на «білі» компанії, блокування податкових накладних та податкова дисципліна в секторі. Учасники дискусії висловлювали свою точку зору, доповнювали колег і задавали свої питання.  

Дуже змістовним був заключний робочий блок конференції. Володимир Мужевич («Агропродсервіс») в своїй доповіді повністю розкрив особливості роботи з власниками земельних ділянок, вніс пропозиції щодо оптимізації процесу переукладання договорів. Виступ було засновано на реальній практиці спікера. Інна Шершун («Кернел») і Микола Хоменко розкрили тему відшкодування експортного ПДВ, посилаючись на досвід своїх компаній, і дали представникам агрокомпаній поради щодо вибору постачальника та спілкуванню з податківцями під час звірок.

Завершив конференцію практичний семінар “Мінімізація ризиків і правила поведінки під час податкових перевірок”, який провів Костянтин Чарторийський, старший юрист компанії Jurimex, експерт TaxLink. Всі запропоновані до розгляду теми були повністю розкриті, за що «ПроАгро Груп» вдячна спікерам і модераторам – Ігорю Мельнику з IMG Partners та Олександру Поліводському з ЮФ «Софія».

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/iii-shchorichna-ahrarna-podatkova-konferenciya-vchasno-pro-najvazhlyvishe
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати