Tempo950x100

Tempo300x100

IKEA інвестувала в найбільшу в світі вертикальну ферму $100 млн

IKEA інвестувала в найбільшу в світі вертикальну ферму $100 млн

Ingka Group, яка є материнською компанією шведського меблевого рітейлера IKEA, інвестувала $100 млн в розвиток компанії AeroFarms, повідомляє The Financial Times,  пише delo.ua.

За інформацією агентства, в фінансуванні також взяли участь британські компанії Wheatsheaf і ADM Capital, Mission Point Capital та китайські компанії GSR Ventures і AllianceBernstein.

Залучені гроші AeroFarms планує витратити на подальше розширення складів для своєї продукції.

Як заявив виконавчий директор AeroFarms Девід Розенберг, одним з ключових моментів цієї угоди була домовленість з інвесторами про подальший розвиток компанії.
Основні продукти AeroFarms – рукола, крес-салат та капуста, які продаються під брендом Dream Greens в роздрібних мережах, включаючи Whole Foods і ShopRite.

На думку засновника IOI Capital Еріка Кобаясі-Соломона, інвестиції в компанію, яка пом’якшує зміни клімату та займається внутрішнім землеробством, мають економічний сенс, якщо зовнішнє і тепличне господарство є складним або занадто дорогим.
На Близькому Сході, де землеробство на відкритому повітрі практично неможливо через спеку, вертикальні ферми мали б сенс як інвестиції, зазначив інвестор.

Кобаясі-Соломон додав, що вертикальні ферми – лише частина рішення для світової продовольчої безпеки: вирощені рослини повинні бути різноманітними, так як важко нагодувати світ тільки латуком, капустою та руколою.

Довідка:

AeroFarms – компанія з Нью-Джерсі (США) з 15-річним досвідом роботи, є найбільшою в світі вертикальної фермою і лідером серед господарств, де овочі вирощуються без пестицидів, під штучним освітленням і поблизу споживачів.
IKEA – транснаціональна корпорація, одна з найбільших в світі торговельних мереж з продажу меблів і товарів для дому. Повне найменування – IKEA International Group. Заснована в Швеції, штаб-квартира знаходиться в місті Лейден, Нідерланди.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ikea-investuvala-v-najbilshu-v-sviti-vertykalnu-fermu-100-mln
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати