Tempo950x100

Tempo300x100

Ільченко: Основним завданням компанії Ukravit є екологічна безпека

Ільченко: Основним завданням компанії Ukravit є екологічна безпека

– Є технології, за яких використання хімічних засобів захисту рослин ідуть на рівні із біопрепаратами, тому що зараз нові хімічні ЗЗР, по-перше, мають високу ефективність, а по-друге, не мають тривалого періоду розпаду (за два тижні або місяць вони повністю розкладаються), в результаті чого жодних залишків шкідливих речовин, пестицидів у с/г продукції не залишається. За дотримання правильних технологій, якраз тих, які рекомендує “UKRAVIT”, суттєвої різниці між суто біологічними ЗЗР і хімічними немає. Але за використання хімічних засобів набагато більшою є врожайність. В лінійці нашої компанії з’являються і біологічні ЗЗР, наприклад, ми перші створили в Україні продукт на основі рослинної олії, яка використовується для обробітку зимуючих шкідників на деревах. До цього в Україні переважно обробляли нафтопродуктами, які містять багато діоксинів. Рослинні препарати трохи дорожчі, але в порівнянні із кількістю забруднення навколишнього середовища та впливу на самі рослини, набагато безпечніші і так само ефективні. Основним завданням нашої компанії, навіть, якщо ми виробляємо хімічні засоби захисту рослин, є екологічна безпека, всі ЗЗР мають бути “зелені”, після їхнього використання, на будь-якій ділянці земля буде “жива”, з мікроелементами і живими організмами. Але, щоб отримати такий результат, слід використовувати правильну технологію.

– Назвіть, будь ласка, основні цінності компанії “UKRAVIT”.

– Для нас важливим є все, в сільському господарстві немає дрібниць. Ми піклуємося про збереження довкілля, створюємо власне український бренд, дбаємо про екологічність нашої продукції: все, що ми вирощуємо, їдять наші діти, ми самі, тому продукція для всіх українців має бути якісною, щоб на ринках або в магазині можна було безбоязно брати будь-яку продукцію, розуміючи, що вона безпечна.

– Щодо технологічності, зараз багато компаній працюють в онлайн сегменті, чи вдається вам реалізувати такі проекти, донести до кінцевого споживача інформацію про продукт, чи є якась платформа, можливо, ви працюєте над такими інноваціями, які дозволять аграріям не тільки отримати необхідну інформацію, а й одразу оформити замовлення на продукцію?

– Ми активно працюємо в цьому напрямку, розвиваємо цей сегмент. Наразі не відкриватиму всі деталі, тому що є багато цікавих рішень і ми презентуватимемо вже готовий продукт. “UKRAVIT” іде в ногу з часом і ми дивимось на досвід не тільки аграрного ринку, а й ринків, які вже набагато випередили аграрний сектор. Наші експерти прогнозують, що упродовж 5 років електронна комерція покриватиме весь аграрний сектор.

 

[[{“fid”:”210601″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

 

– “UKRAVIT” – абсолютно український бренд. Розкажіть, як поетапно народжується новий продукт в компанії. Скільки компанія має на сьогодні унікальних продуктів?

– Взагалі продукт створюється на полі. В сільському господарстві існує низка проблем, які потребують вирішення. Зміни клімату, резистентності до певних препаратів – такі речі і стають поштовхом для створення нового продукту, який ці проблеми вирішуватиме. Наприклад, за коливання температур, які аграрії спостерігали цього року, декілька видів шкідників можуть знищувати врожай одночасно, тому необхідно створити унікальний засіб для захисту рослин, який врятює в такій ситуації. Ми прислухаємося до нагальних потреб аграріїв і на базі цих даних створюємо продукт, який вирішить проблему. Повертаючись до наведеного прикладу, щоб не робити декілька обробок водночас від різних шкідників, “UKRAVIT” створив універсальний засіб і звів кількість обробок до однієї. Співпраця здійснюється у спілкуванні з агрономами на полях, де безпосередньо можна зібрати всю необхідну інформацію, побачити практичну дію препаратів, зробити висновки. Наш науково-дослідний центр може зробити пробу (лабораторний зразок) препарату за 2-3 тижні, якщо є замовлення агрономів. Робиться зразок препарату, він досліджується на ефективність. Наші агрономи його використовують, корегують препарат у тісній співпраці із хіміками. А вже далі, коли препарат потрапляє у виробництво, йде процес його реєстрації, уточнення рецептури, встановлення термінів використання та інші виробничі нюанси. Наразі “UKRAVIT” створила 30 унікальних препаратів, які не мають аналогів у світі.

– Скільки триває процес реєстрації?

– На реєстрацію кожного препарата витрачається близько 2 років. При створенні препарата ми маємо враховувати зміни, які можуть статися в сільському господарстві та кліматичних умовах, щоб він не втратив своєї актуальності. Ми продумуємо стратегію наперед, не чекаємо, коли проблема буде уже по всій Україні, ми звертаємо увагу на найменші дрібниці і аналізуємо, наскільки вони матимуть вагу у сільському господарстві і вводимо їх у загальну картину майбутнього аграрного світу.

 

 

Дар’я Анастасьєва

Ексклюзивно для AgroReview

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ilchenko-osnovnym-zavdannyam-kompaniyi-ukravit-ye-ekolohichna-bezpeka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати