Tempo950x100

Tempo300x100

ІМК домовляється про продаж активів агрохолдингу Гереги?

ІМК домовляється про продаж активів агрохолдингу Гереги?

Про це latifundist. com повідомили кілька джерел на ринку, знайомих з переговорним процесом.

«ІМК завжди продається, питання тільки у вартості. Багато топ-холдингів придивлялися до компанії, вели переговори, але так і не зійшлися в ціні. Останнім зацікавленим був Олександр Герега, восени йшли переговори спочатку про купівлю частини активів, а потім і про придбання всієї компанії. Судячи з останньої наявної інформації, сторони поки не домовилися», — зазначило джерело.

За його словами, акціонери ІМК оцінюють компанію мінімум $200 млн. У той же час потенційні покупці вважають ціну завищеною.

Коментуючи раніше озвучені плани компанії з приводу розширення земельного банку, він назвав їх «інформаційною вудкою для журналістів», оскільки, за його словами, у холдингу немає грошей на купівлю земель.

За словами іншого джерела, торги між Олександром Герегою та власниками ІМК тривають. Він підкреслив, що для доведення компанії до стану передпродажної готовності, акціонери в останні півроку активно розраховувалися з боргами перед банками і постачальниками. Крім того, холдинг останні кілька років позбувався низькомаржинальних напрямків, зокрема, тваринництва.

«Зараз найвигідніший час для того, щоб продатися. Тому і така активність у пошуку покупців», — додало джерело.

На запит Latifundist.com з приводу інформації про наміри продажу активів компанії, прес-служба зазначила, що «ІМК є публічною компанією і про всі важливі події в житті компанії ми офіційно повідомляємо на сайті компанії і через інформаційну систему Варшавської фондової біржі».

«Надання коментарів з чуток, джерел інформації і т. п. не відповідає нашій інформаційній політиці», — відзначили в компанії.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/imk-domovlyayetsya-pro-prodazh-aktyviv-ahroholdynhu-herehy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати