Tempo950x100

Tempo300x100

Імпорт кавунів підскочив одразу у 13 разів

Імпорт кавунів підскочив одразу у 13 разів

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За зиму-осінь Україна закупила на зовнішньому ринку 650 тонн динь, а це в 3,5 рази більше, ніж за січень-вересень попереднього року. Тим часом імпорт кавунів виріс одразу в 13 разів. За вказаний період нинішнього року на український ринок було завезено 958 тонн цієї продукції. Для порівняння, за 9 місяців 2016 року Україна імпортувала лише 74 тонни кавунів.

Не на руку виробникам баштанних зіграла аномальна літня спека. До того ж, у деяких районах Херсонщини випали дощі з градами і пошкодили урожай. На полях баштанних вона часом сягала 60°С, тож у підсумку кавуни просто спеклися. Ті, що встояли, замість 10 кг у вазі набирали лише 2-3 кг, повідомляє tsn.ua.

Крім того, зростанню імпорту сприяли і небувало високі ціни на баштанні в українських господарствах. Продукція стрімко дорожчала з початку серпня. Стрибок цін учасники ринку пов’язували із підвищеним попитом на продукцію на фоні різкого скорочення пропозиції.

У результаті, вже до кінця літа ціни сягли рекордних показників: фермери відвантажували кавуни в 6,3 рази дорожче, ніж торік.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/import-kavuniv-pidskochyv-odrazu-u-13-raziv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати