Імпортер морепродуктів заявив про тиск з боку ДФС

Імпортер морепродуктів заявив про тиск з боку ДФС

Про це повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” директор адміністративного департаменту компанії Юрій Краско.

“Починаючи з 2015 року, на компанію здійснюється системний тиск з боку ДФС, внаслідок чого Klion Group несе суттєві репутаційні втрати. До нас та до наших клієнтів, банкам, з якими ми працюємо, надходять запити на надання даних про нашу діяльність, що призводить до того, що деякі ключові клієнти розглядають можливість розірвати відносини з нашою компанією”, – сказав він.

За словами Ю. Краско, ДФС пред’являє підозри у заниженні вартості товару в митних деклараціях з близько сотні імпортних операцій в період з кінця 2012-го по початок 2014 рр.

“Спочатку ДФС складала протоколи та постанови про порушення митних правил і направляла їх до суду для прийняття рішень відповідно до закону, або ми оскаржили їх самостійно. Суди всіх інстанцій встановили, що ніяких порушень митних правил підприємством допущено не було. Таких рішень у нас 97. Незважаючи на це, в 2015 році було відкрито кримінальне провадження за цими звинуваченнями”, – сказав директор адміндепартаменту компанії.

За його словами, адвокати компанії пред’являли ці судові рішення в ході слідчих дій. “Митні органи складали адмінпротоколи і щодо операцій, де ввезення товару проводилось за “шостого методом”, тобто митну вартість визначала сама митниця, а не Klion Group. Потім, через два роки, митний орган пред’являє компанії претензії про заниження вартості товару, яку сам же і визначив. Всього нами було оскаржено дії митниці щодо визначення ціни товару пл близько 300 судових справах. Всі вони – на користь підприємства”, – додав Ю. Краско.

“За відкриттям кримінального провадження пішли одночасні обшуки філій і складів підприємства в Запоріжжі, Одесі, Харкові, Києві, Рівному, інших містах. Обшуки проводили за домашніми адресами співробітників, керівників, у осіб, які, на думку слідчих,  мають відношення до нашої компанії. Ці дії отримали широкий резонанс у ЗМІ. Ми направили відповідні скарги народним депутатам, бізнес-омбудсмену, в прокуратуру, знайшли підтримку з боку національних та регіональних бізнес-асоціацій”, – пояснив він.

У підсумку в 2016 році кримінальне провадження вже закривалося з формулюванням про не встановлення порушень, фактів несплати в бюджет коштів. Однак у 2017 році справу знову було відкрито.

“І починається все з початку: в серпні 2017 року – обшук, “маски-шоу”, паралізована робота підприємства. При цьому правоохоронці нічого не виявили: формально взяли кілька папок. Ми розцінюємо це як тиск, оскільки судової перспективи цієї справи, на нашу думку, немає. Найбільше ми страждаємо з точки зору ділової репутації”, – підсумовує Ю. Краско.

Прес-служба ДФС відмовилася коментувати ситуацію, посилаючись на заборону розголошення митної інформації платника податків без його дозволу.

Компанія Klion Group (TM Veladis), основним напрямком діяльності якої є виробництво, продаж, імпорт та експорт риби і морепродуктів, заснована у грудні 2005 року в Запоріжжі. Випускає понад 200 найменувань продукції. Філії компанії розташовані в Києві, Харкові, Одесі, Львові, Рівному, Вінниці, Запоріжжя. Є логістичний центр в Чорноморське (Одеська обл.).

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/importer-moreproduktiv-zayavyv-pro-tysk-z-boku-dfs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    23 Квітня

    Криваве зерно. ТОП-3 транснаціональні агрохолдинги, які працюють в Україні та водночас заробляють мільярди доларів в рф

    Міністра АПК Сольського підозрюють у незаконному заволодінні землею на майже 300 млн грн

    Аграрії пропонують нові ініціативи накопичення коштів для ЗСУ

    На Донеччині аграрій знайшов нерозірвану 500-кілограмову фугасну авіабомбу

    Супермаркети встановили нові ціни на курятину, свинину та яловичину

    Українські фермери почали роздавати цибулю безкоштовно

    Заморозки позбавили Україну частини врожаю ранніх яблук та кісточкових фруктів (фото)

    22 Квітня

    У квітні на понад 20% зменшились обсяги передачі зерна залізницею до Румунії та Словаччини

    В Україні створили шоколад із часником та трюфелем

    “Розвиває здатність заражати людей”: ВООЗ занепокоєна через поширення пташиного грипу

    БІЛЬШЕ НОВИН