Імпортер морепродуктів заявив про тиск з боку ДФС

Імпортер морепродуктів заявив про тиск з боку ДФС

Про це повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” директор адміністративного департаменту компанії Юрій Краско.

“Починаючи з 2015 року, на компанію здійснюється системний тиск з боку ДФС, внаслідок чого Klion Group несе суттєві репутаційні втрати. До нас та до наших клієнтів, банкам, з якими ми працюємо, надходять запити на надання даних про нашу діяльність, що призводить до того, що деякі ключові клієнти розглядають можливість розірвати відносини з нашою компанією”, – сказав він.

За словами Ю. Краско, ДФС пред’являє підозри у заниженні вартості товару в митних деклараціях з близько сотні імпортних операцій в період з кінця 2012-го по початок 2014 рр.

“Спочатку ДФС складала протоколи та постанови про порушення митних правил і направляла їх до суду для прийняття рішень відповідно до закону, або ми оскаржили їх самостійно. Суди всіх інстанцій встановили, що ніяких порушень митних правил підприємством допущено не було. Таких рішень у нас 97. Незважаючи на це, в 2015 році було відкрито кримінальне провадження за цими звинуваченнями”, – сказав директор адміндепартаменту компанії.

За його словами, адвокати компанії пред’являли ці судові рішення в ході слідчих дій. “Митні органи складали адмінпротоколи і щодо операцій, де ввезення товару проводилось за “шостого методом”, тобто митну вартість визначала сама митниця, а не Klion Group. Потім, через два роки, митний орган пред’являє компанії претензії про заниження вартості товару, яку сам же і визначив. Всього нами було оскаржено дії митниці щодо визначення ціни товару пл близько 300 судових справах. Всі вони – на користь підприємства”, – додав Ю. Краско.

“За відкриттям кримінального провадження пішли одночасні обшуки філій і складів підприємства в Запоріжжі, Одесі, Харкові, Києві, Рівному, інших містах. Обшуки проводили за домашніми адресами співробітників, керівників, у осіб, які, на думку слідчих,  мають відношення до нашої компанії. Ці дії отримали широкий резонанс у ЗМІ. Ми направили відповідні скарги народним депутатам, бізнес-омбудсмену, в прокуратуру, знайшли підтримку з боку національних та регіональних бізнес-асоціацій”, – пояснив він.

У підсумку в 2016 році кримінальне провадження вже закривалося з формулюванням про не встановлення порушень, фактів несплати в бюджет коштів. Однак у 2017 році справу знову було відкрито.

“І починається все з початку: в серпні 2017 року – обшук, “маски-шоу”, паралізована робота підприємства. При цьому правоохоронці нічого не виявили: формально взяли кілька папок. Ми розцінюємо це як тиск, оскільки судової перспективи цієї справи, на нашу думку, немає. Найбільше ми страждаємо з точки зору ділової репутації”, – підсумовує Ю. Краско.

Прес-служба ДФС відмовилася коментувати ситуацію, посилаючись на заборону розголошення митної інформації платника податків без його дозволу.

Компанія Klion Group (TM Veladis), основним напрямком діяльності якої є виробництво, продаж, імпорт та експорт риби і морепродуктів, заснована у грудні 2005 року в Запоріжжі. Випускає понад 200 найменувань продукції. Філії компанії розташовані в Києві, Харкові, Одесі, Львові, Рівному, Вінниці, Запоріжжя. Є логістичний центр в Чорноморське (Одеська обл.).

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/importer-moreproduktiv-zayavyv-pro-tysk-z-boku-dfs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати