Tempo950x100

Tempo300x100

Імпортних печериць у цьому році поменшає

Імпортних печериць у цьому році поменшає

Спекотна погода та посуха улітку 2018 року спричинили зниження загального виробництва печериць у Польщі та деяких Європейських країнах. Про це розповіла  Іоанна Лешко, представник польської фірми-трейдера Grzybmar, пише info.shuvar.com.

“Галузь виробництва печериці не є однією із найлегших та передбачає немало труднощів виробникам.

Якість печериці багато в чому залежить від кліматичних умов. Як пригадуєте цьогорічне літо було дуже спекотним, не тільки у Польщі, а також, і в значній частині Європи. Тому, зараз зниження виробництва очікується, також, і в таких країнах, як Нідерланди, Бельгія та Ірландія”, – розповідає пані Лешко.

Проте, за словами експерта, погода — це не єдина проблема, із якою стикаються виробники.

“Станом на сьогодні, більшість іноземних працівників задіяних у збирання грибів є українцями. Багато хто з них вирушили назад в Україну, збирати власний врожай. Відповідно, брак робітників зараз відчувається як ніколи гостро”, – каже пані Лешко.

Експерт також зазначила, що поточну ситуацію на ринку печериці в Польщі можна називати стабільною. У порівнянні із другою половиною серпня, пропозиція помітно зросла, а якість продукції залишається на досить задовільному рівні.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/importnyh-pecheryc-u-comu-roci-pomenshaye
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати