Tempo950x100

Tempo300x100

Індонезія вимагає “прожарювати” українську пшеницю

Індонезія вимагає “прожарювати” українську пшеницю

Міжнародна торгова зернова коаліція (IGTC) та Асоціація торгівлі зерном (GAFTA) підтримали Українську зернову асоціацію у питанні відміни вимоги Республіки Індонезія щодо термічної обробки української пшениці, повідомляє прес-служба УЗА.

Зокрема, під час засідання Генеральної асамблеї IGTC, що проходила 27-28 листопада 2018 року у м. Пекін. в.о. виконавчого директора Української зернової асоціації (УЗА) Сергій Іващенко підняв питання абсурдності вимоги Індонезії «прожарювати» українську пшеницю, що експортується до Індонезії, при температурі 70-80 С протягом 10-20 хвилин.

За його словами, фітосанітарний комітет IGTC протягом 2 тижнів ухвалить рішення щодо вимоги Індонезійської сторони по термічній обробці пшениці.

«Важливо й те, що це взяли на контроль в GAFTА, адже саме ця асоціація має великий досвід в питаннях торгових/не торгових бар’єрів», – додав Сергій Іващенко.

Він підкреслив, що завдяки підняттю питання припинення цієї вимоги Індонезії на міжнародному рівні – Україна має позитивні передумови вирішення даної проблеми.

За експертними відповідями у даній ситуації УЗА звернулася до ADMMills,  до Інституту досліджень ім. Макса Руберна (MRI) у Детмольде, в Німеччині, який працює у галузі захисту здоров’я споживачів у секторі живлення, та до  Schuttmuhle Berlin – компанії Goodmills Germany Group, яка щорічно використовує біля 2,7 млн. тонн зерна на європейських млинах. Всі троє зазначили, що грибки Tilletia, котрі стали «причиною» такої вимоги, часто присутні в зерні по всьому світу, яке застосовують для переробки на борошно. При цьому термічна обробка пшениці задля знищення грибків є не вірним шляхом для їх усунення. Адже, в світі нема доводів ефективності такого методу.

Також, Сергій Іващенко розповів про важливі доводи, які аргументують потребу скасування «прожарки»:

– неможливість виконання терміналами цієї вимоги через відсутність обладнання для термічної обробки та незмоги ізоляції великої кількості зернових для їх нагрівання до 70 °С;

– негативний вплив «прожарки» на білок і клейковину пшениці;

– термічна обробка призводить до затемнення зерна.

Він додав, що первинні дослідження термічної обробки пшениці доводять неефективність такого підходу.

В УЗА вважають таку вимогу Індонезії – як нетарифний бар’єр, що призведе до зниження рівня конкуренції на ринку, підвищення ціни та негативно вплине на міжнародну торгівлю між двома країнами.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/indoneziya-vymahaye-prozharyuvaty-ukrayinsku-pshenycyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати