Tempo950x100

Tempo300x100

Інформація про національну оцінку землі буде зведена на єдиний геопортал

Інформація про національну оцінку землі буде зведена на єдиний геопортал

Створення геопорталу, який міститиме інформацію щодо загальнонаціональної нормативної грошової оцінки (НГО) земель сільськогосподарського призначення, розглянула робоча група з опрацювання питань, пов’язаних з організацією та проведенням всеукраїнської нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, пише landlord.ua.

За інформацією Держгеокадастру, користувачі можуть запропонувати свої варіанти змісту, набору функцій та сервісів цього геопорталу.

«Передбачається, що на геопорталі буде зведено усю інформацію, отриману в результаті проведення робіт, достатню для розрахунку НГО окремої земельної ділянки, а також узагальнені дані про оцінку в розрізі регіонів, природно-сільськогосподарських районів та сільськогосподарських угідь», — йдеться у повідомленні.

Представники робочої групи розглядають  можливість реалізації окремої функції розрахунку НГО проектної земельної ділянки, що дозволить майбутнім власникам та користувачам спрогнозувати орієнтовні витрати на сплату земельного податку або орендної плати.

Нагадаємо, уряд 7 лютого 2018 року прийняв рішення щодо проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/informaciya-pro-nacionalnu-ocinku-zemli-bude-zvedena-na-yedynyj-heoportal
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати