Tempo950x100

Tempo300x100

Інновації в АПК: точне землеробство та управління землею онлайн

Інновації в АПК: точне землеробство та управління землею онлайн

Частина з цих агростартапів сьогодні мають таку ефективність в обробці й аналізі інформації, що можуть стати передовими технологічними новинками в світі та самостійно задавати тренди.

Про це йдеться аналітичному звіті, розробленому платформою Agrohub за підтримки Raiffeisen Bank Aval, пише landlord.ua.

Дослідження тривало майже рік – з лютого по грудень минулого року. У ньому взяли участь 150 керівників агрокомпаній із наділами землі різною площею.

Під час дослідження було виявлено: серед головних інноваційних пріоритетів вітчизняних аграріїв – точне землеробство. Його впроваджують, не зважаючи на складність процесу. Адже це економить до 15% добрив, палива та ЗЗР. Точне землеробство дозволяє краще управляти полем і планувати, а також накопичувати дані для прогнозування. Потенціал цього технологічного інструменту масштабний.

Наступний агропотенціал – нові тренди в управлінні землею онлайн або через програмне забезпечення. Сьогодні фермери усвідомлюють: земля — головний їхній бізнес-актив. Більше того, в Україні розвиваються системи з аудиту й обліку полів, аналізу цих даних через багаторівневі GIS-системи, які не поступаються закордонним аналогам.

Ще один інноваційний пріоритет, в якому українські аграрії випереджають світових конкурентів, — це ERP-системи керування компанією та плануванням ресурсів. Здебільшого їх встановлюють масштабні агрохолдинги. Це зумовлено потребою розуміти ресурси та можливості величезних територій, земельних кластерів і необхідністю керувати великими колективами.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/innovaciyi-v-apk-tochne-zemlerobstvo-ta-upravlinnya-zemleyu-onlajn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати