Tempo950x100

Tempo300x100

Іноземці збудують завод з переробки сої в порту «Южний»

Іноземці збудують завод з переробки сої в порту «Южний»

Адміністрація морських портів України і ТОВ «Дельта Вілмар» у присутності президента України Петра Порошенка підписали меморандум про співпрацю, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Меморандум забезпечує захист інвестора з Сінгапура, який забезпечує високий рівень переробки продукції українського аграрного сектора для того, щоб не експортувати сировину, а що робити все можливе, щоб Україна ефективно скористалася своїми можливостями, які вона отримала після підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, договору про зону вільної торгівлі», – пояснив Президент.

Згодом в Адміністрації морських портів розповіли, що меморандум передбачає з боку інвестора будівництво заводу з переробки сої потужністю до 2 тисяч тонн на добу, терміналу для накопичення і одноразового зберігання 40 тисяч тонн зернових і шроту, а також нового причалу з пропускною спроможністю до 3 мільйонів тонн на рік. З причалу відправлятимуть рідкі рослинні олії, шрот та зерно з акваторії морпорту «Южний». Вантожообіг складатиме щонайменше 1,2 мільйони тонн на рік.

До слова, в січні 2018 року виробник олійно-жирової продукції компанія «Дельта Вілмар» призупинила інвестиційний план із будівництва заводу вартістю $150 млн через дії благодійної організації, що вимагала у компанії гроші. Голова ради директорів компанії тоді заявив, що ця організація звернулася до прем’єр-міністра з вимогою припинити будівництво заводу в порту «Южний», поскаржилася на підприємство органам ДФС, митній службі, а також направила свої скарги до Митного та Податкового комітету Індонезії, до комісії з цінних паперів США, на фондову біржу Сінгапура.

Джерело: agro-business.com.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/inozemci-zbuduyut-zavod-z-pererobky-soyi-v-portu-yuzhnyj
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати