Tempo950x100

Tempo300x100

Інтереси України в руках депутатів: компроміс щодо сої знайдений

Інтереси України в руках депутатів: компроміс щодо сої знайдений

Конфлікт щодо сої, який ось уже третій місяць підтримують лобісти іноземних і російських трейдерів, підходить до логічного вирішення. Представники сільгоспвиробників, переробників, профільних асоціацій, а також народні депутати від Податкового та Аграрного комітетів обговорювали проблеми розвитку олійної галузі та перспективи її розвитку на круглому столі «Ефективний механізм оподаткування аграріїв: пошук справедливості», пише Главком.

Усі сторони прийшли до єдиної думки, що підтримка внутрішнього товаровиробника – єдиний спосіб розвитку української економіки. «Жоден учасник круглого столу не сумнівається в необхідності підтримки стимулювання українського переробника. У той же час ми повинні підтримувати аграрія, який вирощує сільгосппродукцію», – підкреслив Олександр Бакуменко, заступник голови Аграрного комітету ВРУ.

Степан Капшук, голова асоціації «Укроліяпром», до складу якої входять десятки переробних підприємств: «Стаючи сировинним придатком, Україна в довгостроковій перспективі нічого не виграє. Маючи власні переробні потужності сої і рапсу, ми вивозимо сировину з країни, при цьому готовий продукт імпортуємо з інших країн – рапсове масло з Росії і соєвий шрот з Туреччини. Ні для кого не секрет, що повернення попередньої версії Закону, перш за все, вигідне транснаціональним трейдерам, чиї переробні потужності знаходяться в Європі та Росії».

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/interesy-ukrayiny-v-rukah-deputativ-kompromis-shchodo-soyi-znajdenyj
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати