Tempo950x100

Tempo300x100

Інвестори відмовилися будувати завод з переробки томатів на Херсонщині

Інвестори відмовилися будувати завод з переробки томатів на Херсонщині

Про це поінформував у річному звіті за підсумками 2018 року на херсонському телеканалі “ВТВ+” голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє Укрінформ.

“Треба пам’ятати, які в нас були виклики. Наприклад, з тим же самим “Титаном”. У нас на стадії 99% (готовності – ред.) інвестиційний проект по будівництву заводу з переробки томатів в Чаплинці. А це декілька кілометрів від межі з окупованим Кримом. І коли там (на заводі “Титан” – ред.) ці викиди відбулися, то інвестори сказали: “Ні, ми не можемо заходити туди (в Чаплинський район – ред.) і будувати”, – розповів Гордєєв.

За його словами, інвестори заявили, що “ці викиди, ймовірно, можуть впливати на якість продукції, яка потім має експортуватися до Європи”.

Нагадаємо, група компаній Agrofusion, яка є в Україні одним з найбільших виробників томатної пасти та її потужним експортером, запланувала збудувати у Чаплинському районі Херсонщини завод з переробки томатів та виготовлення з них томатної пасти. Потужність цього підприємства передбачалася на рівні від 180 тис. до 250 тис. тонн томатів на рік. На заводі планувалося встановити високопродуктивне італійське обладнання. Для виготовлення томатної пасти мали використовувати томати власного виробництва. Вартість цього інвестиційного проекту, за даними ОДА, на середину 2018 року становила 2 мільярди гривень.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/investory-vidmovylysya-buduvaty-zavod-z-pererobky-tomativ-na-hersonshchyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати