Інвестиції у виробництво вівсяного молока окупляться протягом трьох років

Інвестиції у виробництво вівсяного молока окупляться протягом трьох років

Сьогодні рослинне молоко користується все більшим попитом на українському і світовому ринках. Це пов’язано з поширенням ідей вегетаріанства, здорового способу життя і правильного харчування, до того ж, збільшується кількість українців, які страждають непереносимістю лактози. Для всіх цих людей рослинне молоко може стати повноцінним замінником коров’ячого.

За останні п’ять років обсяг продажів рослинного молока в світі збільшився більш ніж на 61%, тоді як реалізація коров’ячого молока скоротилася на 15%. Вже недалекий той день, коли рослинний продукт стане популярнішим справжнього молока.

З урахуванням існуючого на ринку тренду, аналітиками консалтингової компанії Pro-Consulting підготовлений бізнес-план організації виробництва вівсяного молока, потужність якого складе вже згадані 50 літрів на годину. На українському ринку у цій продукції поки майже не буде конкурентів, за винятком недавно з’явившихся декількох торгових марок. Все інше рослинне молоко на полицях вітчизняних магазинів імпортного походження, а в порівнянні з ним у нашого молока буде конкурентна перевага за рахунок менших логістичних витрат, близькості сировинної бази і більш дешевої робочої сили.

Вартість створення виробництва рослинного молока згідно бізнес-плану становить $ 75 тис., з яких 76% призначені для придбання обладнання.

Згідно з розрахунками, виконаними в рамках бізнес-плану організації виробництва вівсяного молока, щорічна виручка створеного підприємства складе близько $ 145 тис. При рентабельності продажів в 20-22%, чистий прибуток буде не менше 25 тис. доларів на рік. Неважко підрахувати, що всі інвестиційні витрати на реалізацію даного проекту окупляться протягом трьох років.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/investyciyi-u-vyrobnyctvo-vivsyanoho-moloka-okuplyatsya-protyahom-troh-rokiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати