Tempo950x100

Tempo300x100

IT успішного аграрія

IT успішного аграрія

Юрій Петрук, президент AgTech Ukraine, виспупив із доповіддю “Незакриті ніші в агро IT-технологіях, потреби в розробках”, в якій проаналізував тренди і тенденції на ринку IT-програм для сільського господарства. Спікер описав найновіші досягнення, представлені на різних міжнародних виставках: використання віртуальної реальності для навчання роботі зі складною технікою, з новими технологіями, створення дуже точних моделей для зрошення, виявлення і знищення бур’янів лазером, застосування агророботов. Крім того, Юрій Петрук повідомив про запуск мікросупутників, які будуть забезпечувати споживачів оперативними знімками заданих ділянок і територій. Президент Асоціації перерахував незайняті ніші в агросекторі України. Найближчим часом стане затребуваною технологія відстеження безперервного ланцюжка руху товарів “З поля до споживача”. Головна мета асоціації AgTech – перетворити Україну з експортера ресурсів в постачальника IT-технологій для агробізнесу.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=dg-qaFWKDi4&t=274s]

 

На думку експерта, топ-8 агро технологій виглядає так: 

  1. Програмне забезпечення для кооперативів (взаємодія між учасниками, стандартизація процесів, облік та планування, навчання, дорадництво, користування базами знань).
  2. Food Value Chain Traceability (відслідковування походження продукції).
  3. Впровадження BlockChain (смарт-контракти на торгових майданчиках, форвардні та ф’ючерсні договори для залучення капіталу, токенізація продукції, traceability).
  4. Приватні мережи чи локальні ІоТ оператори (LoRa, WAN, SigFox).
  5. Мережа метеостанцій із щільним покриттям та прийнятною для моделювання точністю даних.
  6. Розробка алгоритмів Computer Vision, тренування нейронних мереж, створення тренувальних датасетів.
  7. Системи для автоматизації управління зрошенням та змішування добрив і пестицидів для фертигації.
  8. Системи інтеграції данних із різних джерел та комплексні системи визначення взаємозалежностей між різними типами даних.

 

Фрагмент трансляції наживо можна переглянути тут або на нашій сторінці у facebook.

Спілкувалася Дар’я Анастасьєва 

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/it-uspishnoho-ahrariya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати