Tempo950x100

Tempo300x100

Італійці відмовляюся від черешні на користь ківі

Італійці відмовляюся від черешні на користь ківі

За свідченням економіста інвестиційного департаменту ФАО Андрія Ярмака, італійські фермери вже не вважають виробництво черешні таким привабливим, як раніше. Це спричинено високим інвестиційним навантаженням та сильною конкуренцією на ринку. І все частіше садівники обирають замість черешні ківі. Виробники, які все ж продовжують цей бізнес, вирощують черешню під накриттям. Сітка убезпечує від дощу та шкідників і стає гарантією якості, і, відповідно, вищої ціни.

Як зазначає Андрій Ярмак на своїй сторінці у фейсбук: “Найбільша проблема – це збирання врожаю. За інформацією садівників збирання 1 кг черешні в Італії коштує приблизно 1 євро за кг (30 грн/кг). При роздрібній ціні від 3,5 до 5,0 євро, з яких 1 євро мінімум іде торгівлі, заробити на черешні в Італії надзвичайно важко! Для порівняння – в Україні збір 1 кг черешні коштує в 5 разів дешевше (приблизно 5-7 грн/кг). Більше того, вартість збирання черешні в Італії є приблизно такою самою, як в Україні роздрібна ціна на цей товар!”

Експерт наголошує на необхідності постачати українську черешню до ЕС автотранспортом. Адже якісний український продукт буде конкурентним на ринках Европи.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/italijci-vidmovlyayusya-vid-chereshni-na-koryst-kivi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати