Tempo950x100

Tempo300x100

Італійські фермери захищають оливки зі зброєю в руках

Італійські фермери захищають оливки зі зброєю в руках

У регіоні посилилися крадіжки винограду, оливок, мигдалю та іншого врожаю. У деяких поселеннях організували плантаційні патрулі, передає rp.pl із посиланням на італійські ЗМІ. Відомо, що нальоти на ферми здійснюють іноземні злочинні угруповання.

Цього року урожай особливо цінний, адже багато культур були раніше знищені через посуху і град. Втрати, завдані селекціонерам, є ще серйознішими, адже край страждає також від зміни клімату.

«Крадіжки спонукали деяких фермерів організувати нічні та денні патрулі, ще хтось пішов в органи безпеки, — каже Джанні Кантеле, регіональний начальник відділу сільського господарства Колдіретті. — Апулія практично не спить, бо має пильнувати урожай».

Рік в Апулії розпочався з суворих зим і снігу, чого майже ніколи не траплялося у регіоні. Літо було рекордно посушливим і гарячим. Сорти, які після такої погоди вдалося зберегти, цінуються в Апулії на вагу золота, кажуть фермери.

Власники виноградників, оливкових гаїв і мигдальних плантацій закликають поліцію створити загони для патрулювання околиць і господарств.

Джерело: landlord.uа

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/italijski-fermery-zahyshchayut-olyvky-zi-zbroyeyu-v-rukah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати