Tempo950x100

Tempo300x100

Кабмін обіцяє боротися з нелегальним імпортом російських міндобрив

Кабмін обіцяє боротися з нелегальним імпортом російських міндобрив

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє УНІАН.

“Ми розуміємо, що термін антидемпінгових заходів, які ми застосували, закінчується 18 квітня,  Коди ми будемо змінювати, розширювати, щоб мінімізувати надходження нелегальних добрив”, – сказав віце-прем’єр.

За його словами, російські добрива могли нелегально поставлятися з території інших країн СНД.

У свою чергу, прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що майбутнє рішення має захистити національних виробників і при цьому не допустити монополізації ринку всередині країни.

Нагадаємо, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі в травні минулого року прийняла рішення про поновлення антидемпінгового мита на імпорт в Україну деяких азотних добрив російського виробництва у рамках захисту власного виробника і зниження залежності українських аграріїв від поставок хімпродукції.

У травні 2009 року Україна ввела терміном на 5 років антидемпінгові мита на імпорт аміачної селітри з РФ в розмірі 11,91%, за винятком компаній “Дорогобуж” і “Мінерально-хімічна компанія “Єврохім”, які співпрацювали з Міністерством економіки. Для них мита були визначені на рівні 9,76% і 10,78% відповідно. У 2014 році Україна в рамках проміжного перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту аміачної селітри з Росії ухвалила рішення про підвищення мита для російських постачальників до 36,03%, продовживши строк дії спецмит ще на 5 років.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/kabmin-obicyaye-borotysya-z-nelehalnym-importom-rosijskyh-mindobryv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати